Tu știi cum să folosești aloe vera?

Gelul de aloe vera, obținut din frunzele plantelor de aloe a fost folosit de mii de ani pentru vindecarea și catifelarea pielii, dar și pentru a trata boli precum constipația.

1 aloe vera jpg jpeg

Gelul de aloe vera ajută la vindecarea pielii expuse la soare. Foto: Shutterstock

Utilizarea străveche a aloei vera ca tratament pentru piele era motivată, susțin studii citate de publicația Webmd.com și arată că gelul de aloe ar putea fi eficient în tratarea afecțiunilor pielii, inclusiv: psoriasis, seboree, mătreață, arsuri solare, că promovează vindecarea leziunilor herpetice și de acnee.

Există, de asemenea, dovezi puternice, susține publicația Webmd.com că sucul de aloe, care conține latex, adminsitrat pe cale orală este un laxativ puternic. De fapt, sucul de aloe a fost întotdeauna recomandat ca adjuvant în tratarea constipației. În plus, vine și în ajutorul persoanelor cu diabet. S-a constatat că ar ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și, de asemenea, la controlul colesterolului.  

Ce variante există în comerț?

Cremele și gelurile cu aloe vera sunt numeroase și poți alege un produs specific în funcție de problema pe care dorești să o rezolvi. Vei găsi în farmacii naturiste produse pentru acnee cu aloe vera, produse pentru psoriazis și, desigur, suc de aloe vera. De asemenea, există și suplimente alimentare cu aloe vera, sub formă de comprimate.   

Cum îți obții gelul singur?

Deși este foarte ușor să obții orice produs cu aloe din magazine, dacă dorești să crești propria ta planta, iată cum poți să-I colectezi gelul pentru a-l folosi ulterior să-ți îngrijești sănătatea.

Mai întîi va trebui să tai o frunză dinspre baza plantei de aloe vera. Speli frunza cu grijă, în apă rece, până când devine curate. Apoi o așezi pe tocătorul de bucătărie cu partea rotunjită în sus. Vei începe prin a decupa marginile funzei  cu un cuțit ascuțit, de fructe. Apoi vei secționa frunza pe mijloc și vei obține două bucăți care mustesc de gel. Tot cu ajutorul cuțintului, răzuiești fiecare bucată de frunză până când colectezi tot gelul din interior. Gelul colectat se strange într-un recipient de tip bol, de ceramică sau de sticlă. După ce vei pisa gelul cu furculița ca să-l fluidizezi puțin, va fi gata pentru a fi folosit.

Pot exista efecte secundare

Chiar dacă optezi pentru un tratament complet natural, cu gel de aloe colectat chiar de tine, ține minte că aplicată pe o piele cu alergii, aloe poate produce iritații. De asemenea, nu aplica aloe direct pe tăieturi, sau pe alte răni adânci, ci doar pentru a grăbi vindecarea, pe răni deja închise.  De asemenea, este contraindicat să bei suc de aloe când faci colonoscopii pentru că poate interfera cu investigația imagistică.Dacă luați orice medicamente în mod regulat, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să utilizați suplimente cu aloe. Acestea ar putea interacționa cu medicamente și suplimente precum cele pentru diabet, medicamente pentru inimă, laxative. Utilizarea orală a gelului de aloe vera poate bloca, de asemenea, absorbția medicamentelor.

Citește și Tu ai alergie la soare? Așa o recunoști!