Ce se întâmplă dacă pui usturoi sub pernă. Efectele sunt incredibile

Se ştie că usturoiul are numeroase proprietăţi benefice şi este bine să îl consumăm cât mai des. Ştiai însă că şi usturoiul pus sub pernă are câteva calităţi interesante? Află ce beneficii poţi avea dacă faci astfel!

image

Usturoiul (Allium sativum) este o plantă care face parte din familia cepei şi prazului. Alicina este principalul compus bioactiv prezent în usturoi, cel care îi conferă mirosul şi gustul înţepătoare. Usturoiul este unul dintre cele mai populare remedii în tratarea răcelilor. Zdrobit sau tocat, usturoiul proaspăt eliberează mai multă alicină, substanţă cunoscută pentru proprietăţile sale antifungice şi antibacteriene.

Usturoiul are şi alte calităţi importante: reduce ateroscleroza, scade hipertensiunea şi are acţiune antibacteriană, antiinflamatoare şi antioxidantă.

Beneficiile usturoiului sub pernă

Usturoiul pus sub pernă te poate ajuta să respiri mai bine, mai ales dacă ai alergii, şi, de asemenea, poţi avea un somn mai bun. Efectul benefic asupra somnului ar fi pus pe seama zincului conţinut de usturoi, care ajută la relaxarea musculară. Un somn de calitate te ajută să te trezeşti mai odihnit dimineaţa. Totodată, sulful conţinut de usturoi are un miros puternic, care are efect calmant şi induce somnul. De asemenea, poate alunga ţânţarii sau alte insecte.

Vezi şi: Remedii care subţiază sângele şi previn cheagurile

Pentru un somn mai bun, poţi consuma şi usturoi cu lapte

Dacă mirosul usturoiului ţi se pare respingător, poţi consuma un leac care acţionează ca un somnifer natural. Leacul se prepară destul de uşor: zdrobeşte un căţel de usturoi şi pune-l într-un pahar cu apă călduţ. Consumă seara, recomandă timesofindia.

Alungă energiile negative

Potrivit credinţelor populare ale unor popoare, usturoiul pus sub pernă ajută şi la eliminarea energiilor negative şi la atragerea energiilor pozitive. De asemenenea, poate purifica aerul.

Egiptenii credeau că usturoiul este un aliment cu efect antibiotic și care dă putere. Așa se explică și de ce a fost dat muncitorilor în timpul construcției piramidelor.