Yin sau Yang – ce tip de personalitate te reprezinta?

1 yin si yang jpg jpeg

Sunt forte care se completeaza si interactioneaza continuu. Una este negativa, cealalta pozitiva. Fiecare persoana detine caracteristici Yin sau Yang, in proportii diferite, echilibrate intre ele. Iti poti da seama daca personalitatea iti este guvernata mai mult de Yin sau de Yang dupa aspectul fetei.

Yin sau Yang reprezinta bunul si raul, parul si imparul, cerul si pamantul, luna si soarele, masculinul si femininul, noaptea si ziua, intunericul si lumina si lista poate continua. Dupa ce ai citit aceasta enumerare de caracteristici, iti voi mai spune ca personalitatea fiecaruia din noi este alcatuita din calitati si defecte care se regasesc atat in principiul Yin, cat si in Yang. Unele suntem mai Yin decat Yang, iar altele, mai mult Yang decat Yin. Depinde si de tine cum vrei sa fii!

Ochii, cel mai clar indiciu

Ca sa afli daca personalitatea ta este alcatuita din mai multe atribute Yin si mai putine Yang sau invers, priveste-ti cu atentie ochii. Daca sunt apropiati, esti spre Yang, daca sunt mai departati, personalitatea ta este predominanta Yin. In disciplina Feng Shui, principiul Yang defineste partea luminata de soare, partea pozitiva, iar Yin este zona umbrita. Yang mai este clasificat si ca partea masculina a naturii si e privita ca fiind activa si puternica, iar Yin este cea feminina, vazuta ca fiind pasiva si slaba.

Yin sau Yang – alb sau negru

Printre trasaturile principiului Yin se numara: negru, iarna, frig, noapte, luna, liniste, apa, creativitate, inactivitate, liniste, odihna, albastru si verde. Cand se vorbeste despre Yang, de cele mai multe ori se prezinta in termeni ca: alb, vara, soare, activ, exuberant, ferm, analitic, agresiv, rosu si galben. Cum spuneam, personalitatea unui om este compusa din atribute Yin si Yang, deci o persoana nu poate fi caracterizata ca fiind trista sau exuberanta.

Cum recunosti o personalitate Yang

O persoana care poate fi descrisa ca fiind Yang are trasaturile fetei concentrate pre linia imaginara de mijloc a fetei. Ochii ei sunt apropiati si mici. Sprancenele sunt inclinate spre podul nazal. Nasul este mic, poate fi si plat.Pometii sunt puternici si evidentiati. Maxilarul inferior este pronuntat, gura este mica si buzele sunt subtiri.

Cum recunosti o personalitate Yin

O femeie guvernata de forta Yin are elementele fetei departate de linia imaginara a fetei. Distanta oculara este mai mare si ochii sunt proeminenti. Sprancenele sunt la distanta de podul nazal, iar nasul este lung. Buzele sunt pline, intre dintii de sus pot fi strungarete, iar liniile fetei sunt mai mult orizontale decat verticale.

@freepik