VIDEO: Umorul face minuni pentru psihic

1 2 jpg jpeg

Remediu pentru bolile de inimă

Umorul reduce în mod considerabil stresul, presiunea arterială, măreşte nivelul de endorfine („hormonii fericirii”) şi creşte toleranţa la durere.

Specialiştii în bolile de inimă au demonstrat în urma unui studiu realizat pe un eşantion de 300 de voluntari faptul că persoanele care suferă din cauza problemelor de inimă iau viaţa mult prea în serios.

Concluzia la care au ajuns cardiologii este aceea că umorul poate preveni afecţiunile cardiace. Două şedinţe a câte 10 minute de râs pe zi duc la îmbunătăţirea stării de sănătate a bolnavilor de gastrită, de diabet, de dischinezie biliară şi de hipertensiune arterială.

De ajutor în relaţiile cu ceilalţi

Este bine să ştii că umorul creează o atmosferă de încredere şi le permite oamenilor din jurul tău să se simtă relaxaţi. Psihologii susţin că ar trebui să facem glume şi pe seama propriei persoane, pentru a fi mai atenţi la greşelile repetate.

Cuplurile în care umorul se „practică” zilnic au şanse considerabile să aibă o relaţie durabilă. De asemenea, rata divorţurilor este mai mică în cazul acestor cupluri, faţă de cele în care partenerii se distrează împreună foarte rar.

Nu în ultimul rând, copiii care trăiesc într-un mediu vesel se dezvoltă mental şi afectiv mai repede decât cei din familiile sobre.

Calmează situaţiile tensionate

Nimic nu este mai plăcut decât să începi ziua cu o glumă. Până îşi sorb cafeaua colegii tăi de muncă ai la dispoziţie câteva minute tocmai bune pentru un schimb de replici vesele.

Îi calmează chiar şi pe cei care au venit la serviciu nervoşi din cauza traficului ori supăraţi din alte motive.

De asemenea, umorul te ajută să treci cu bine prin momentele grele. Atunci când ajungi acasă tensionat de la serviciu sau eşti obosit, o glumă te poate destinde şi te poate binedispune.

Râsul este un excelent remediu antistres şi te poate ajuta să treci mai uşor peste necazuri.

Umorul te ajută să slăbeşti

Deşi nu poate înlocui exerciţiile fizice, cercetătorii au descoperit că râsul ajută la arderea caloriilor şi te ajută să ai un corp de invidiat.

O oră plină de amuzament ajută la arderea aceluiaşi număr de calorii ca ridicarea greutăţilor timp de 30 de minute. La sală nu merge toată lumea, din diverse motive. În schimb, râsul nu poate fi „practicat“ de oricine.