VIDEO: De ce fugim de căsătorie

1 2 jpg jpeg

Teama de a face o alegere greşită

Psihoterapeuţii susţin că 80 la sută din bărbaţii care refuză să meargă la altar o fac de teama că partenera nu este persoana potrivită. Aceeaşi teamă există şi în tabără femeilor, însă procentul este de doar 20 la sută.

Asta deoarece, explică specialiştii, majoritatea femeile se pun pe planul doi. Acestea preferă, mai degrabă, să aibă un partener cu care să facă un copil, chiar dacă există pericolul ca la un moment dat să rămână singure.

Nu sunt pregătiţi sufleteşte

Multe cupluri amână momentul oficializării relaţiei, invocând adesea că nu sunt pregătite sufleteşte. În plus, le este teamă că oficializarea relaţiei ar putea schimba o serie de lucruri între ei şi partenerul de viaţă.

Din păcate, studiile confirmă că doar 50 la sută din relaţiile în care partenerii au convieţuit mult timp fără acte se concretizează într-o căsătorie reuşită.

Rutina, sperietoarea vieţii de cuplu

Unii bărbaţi resping ideea de căsătorie gândindu-se că la un moment dat va interveni rutina şi vor trebui să stea cu partenera doar de dragul copiilor sau din comoditate.

Femeile însă fac tot ce le stă în putinţă ca să nu lăse rutina să le pătrundă în viaţa de cuplu. Specialiştii spun însă că rutina face parte din farmecul unei căsătorii, deoarece aduce cu sine o anumită „aşezare” a lucrurilor.

Banii, mărul discordiei

De câţiva ani, femeile au început să ocupe funcţii de conducere şi, implicit, să câştige mai mult decât partenerul lor. În astfel de situaţii, bărbaţii se simt complexaţi, iar lucrul acesta contribuie la decizia de a amâna căsătoria.

Pentru ei este mai comod să aibă o relaţie care să nu implice responsabilităţi financiare mari. Specialiştii spun că acolo unde există dragoste adevărată, banii nu ar trebui să conteze prea mult.