Şi copil, şi carieră? Află cum să scapi de stres!

1 2 jpg jpeg

Mamele pot fi considerate cei mai iscusiţi „jongleri” din lume, deoarece se confruntă zilnic cu responsabilităţi legate de familie, slujbă sau bani. Specialiştii sunt de acord că rolul de mamă este mult mai solicitant şi stresant decât cel de tată, pentru că mamele au tendinţa să pună adesea nevoile familiei înaintea nevoilor proprii.

De aceea modul în care o „femeie-mamă” face faţă stresului este cel mai important exemplu pentru restul familiei. Vă propun câteva modalităţi pentru managementul stresului. Primul pas este să înţelegeţi în ce manieră experimentaţi dumneavoastră stresul. Pentru că fiecare dintre noi reacţionăm diferit la stres.

Aşadar, sub ce formă gândurile şi comportamentele voastre sunt diferite faţă de ultimul moment când nu v-aţi simţit stresate? Apoi identificaţi factorii care constituie sursa stresului pentru voi: sunt legaţi de sănătatea voastră, familie, copii, job, decizii financiare, prieteni sau altceva?

Înţelegeţi cum vă descurcaţi cu stresul şi anume: observaţi ce comportamente şi atitudini aţi dezvoltat în momentele de stres. Găsiţi modalităţi sănătoase să faceţi faţă stresului: în primul rând reduceţi activităţile stresante, delegaţi-le celor de încredere, faceţi exerciţii fizice, împărtăşiţi cu cei din famile, cu prietenii sau un specialist despre problema voastră.

Şi nu uitaţi că obiceiurile nesănătoase se dezvoltă şi se automatizează în timp şi tocmai de aceea pot fi foarte dificil de schimbat. De aceea nu încercaţi să schimbaţi totul deodată, ci pe rând.

image