Răspunde calm şi ferm când cineva te agresează!

1 2 jpg jpeg

Suntem foarte afectaţi de stresul cotidian, de şoferii care ne „fentează” ca să ajungă mai repede la destinaţie sau de cei care intră în faţă la supermarket. Sunt doar câteva exemple de comportamente agresive cu care ne luptăm zilnic.

Cum putem face faţă mai uşor acestor situaţii? Specialiştii susţin că agresivitatea reprezintă o reacţie la frustrare sau la un pericol. De asemenea, ar putea fi o reacţie secundară de autoconservare ori o manifestare comportamentală a unui impuls de natură sexuală.

Cele mai frecvente motive sunt: lipsa sentimentului de apartenenţă socială, senzaţia de excludere, de neacceptare, lipsa de apreciere. Cum putem contracara această agresivitate? Forma de reacţie sănătoasă este să răspundem cu blândeţe, dar ferm.

Dacă vom fi la fel de violenţi ca agresorul nostru, ajungem să escaladăm conflictul fără a obţine o soluţie. Există însă şi pericolul ca această ignorare a comportamentului agresiv să fie percepută ca fiind ostentativă de către agresor. În această situaţie, e recomandat să plecăm, pentru că agresivitatea poate exista numai în prezenţa a cel puţin doi membri.