Limbajul trupului îţi trădează intenţiile

1 2 jpg jpeg

Indiciile pe care gesturile ┼úi le ofer─â despre starea de spirit a interlocutorului pot fi pre┼úioase atunci c├ónd cunoa┼čti persoane noi sau c├ónd e┼čti ├«ntr-o postur─â de negociere. Ca atare, este bine s─â ┼čtii ce categorie de st─âri tr─âdeaz─â cele mai frecvente gesturi.

Iritarea ┼či dezacordul

Imobilitatea tr─âs─âturilor fe┼úei precum ┼či privirea fix─â, ├«nso┼úit─â de o u┼čoar─â aplecare a capului, sunt indicii care exprim─â dezacordul persoanei fa┼ú─â de lucrurile pe care le ascult─â.

Poziţia este una de expectativă, în care persoana decide ce atitudine va adopta faţă de discursul celui pe care îl are în faţă. Lipsa zâmbetului, privitul peste marginea ochelarilor sau scoaterea ochelarilor sunt gesturi care îţi comunică indirect faptul că nu poţi ascunde nimic de privirile scrutătoare.

Cu alte cuvinte, mesajul este unul de ├«nfruntare. Pentru unii speciali┼čti, aceste gesturi sunt echivalente cu ÔÇ×fixarea combativ─âÔÇŁ din lumea animal─â care presupune evaluarea resurselor necesare pentru un atac.

Indivizii cu mult─â ├«ncredere ├«n sine, numi┼úi ┼či dominan┼úi, sunt cei care prefer─â adesea postura cu picioarele drepte ┼či t─âlpile dep─ârtate. Aceast─â postur─â specific masculin─â arat─â, ├«n func┼úie de context, dominan┼úa sau agresivitatea.

Dac─â este vorba despre o discu┼úie ├«n contradictoriu ├«n timpul c─âreia cineva adopt─â aceast─â pozi┼úie trebuie s─â ┼čtii c─â interlocutorul nu este dispus s─â cedeze ┼či c─â va merge p├ón─â la cap─ât cu sus┼úinerea ideilor sale.

Dac─â persoana cu care vorbe┼čti ┼úine ┼či bra┼úele ├«n ┼čolduri, atunci ai ├«n fa┼ú─â un individ agresiv.

Speciali┼čtii spun c─â, de┼či nu suntem con┼čtien┼úi de asta, coatele sunt ni┼čte arme de gradul doi, dar sunt totu┼či arme. Ca atare, subcon┼čtientul lucreaz─â ┼či ne face s─â le expunem ca s─â-i avertiz─âm pe ceilal┼úi c─â suntem ÔÇ×├«n pozi┼úie de atacÔÇŁ.

Contactul vizual mai lung de cinci secunde este un indiciu clar al atrac┼úiei dintre dou─â persoane. Exper┼úii spun c─â, dac─â vrei s─â ar─â┼úi c─â e┼čti atras fizic de cineva sunt suficiente trei ├«ncerc─âri ├«n care s─â-i fixezi privirea ┼či va ├«n┼úelege mesajul.

Z├ómbetul ┼či orientarea corpului c─âtre persoana pe care dore┼čti s─â o seduci sunt alte mesaje subtile care indic─â disponibilitatea ta erotic─â.