Lămâile ne scapă de durerile de cap

1 2 jpg jpeg

O alimentaţie sănătoasă, odihnă suficientă şi multă mişcare. Sunt trei sfaturi importante pe care ni le dau specialiştii pentru a scăpa de această stare.

Somnul este foarte important în gestionarea stresului. Cu cât dormim mai puţin, nivelul de cortizol din organism este mai mare şi, deci, posibilitatea de a indice deteriorări ale funcţiei cerebrale şi toate celelalte îmbolnăviri creşte.

Un program regulat de exercitii fizice reduce şi procentul de grăsimi, creşte masa musculară, împiedică apariţia osteoporozei, stimulează sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale.

O nutriţie sănătoasă înseamnă reducerea sau renunţarea la alcool, cofeină, dar şi la suplimentele alimentare excitante, precum efedrina. O alimentaţie sănătoasă nu presuspune ca anumite alimente să fie interzise, iar altele obligatorii.

Trebuie să existe un echilibru între alimentele de dietă, având ca scop obţinerea şi menţinerea unei greutăţi normale.

Multe vitamine şi minerale sunt cele care ne ajută să trecem peste stările de stres. Acestea ne ajută să minimalizăm unele efecte negative pe care le produce această stare.

Dafinul aduce somn

Laurul, cunoscut la noi şi sub denumirea de dafin, e un leac ce restabileşte forţele şi aduce un somn bun. Pentru aceasta, putem pune în pernă cîteva frunze de dafin sau putem înmuia cîteva frunze de dafin în apă rece, iar apoi să le punem pe calorifer sau pe sobă, într-un săculeţ de pînză.

Citrice contra migrenelor

Mirosul de lămîie scade sensibilitatea la stres, iar un ceai cald, fără zahăr, în care s-a adăugat lămîie, creşte capacitatea noastră de adaptare la stres. Cînd avem dureri de cap este bine să inspirăm parfumul pe care-l degajă coaja de lămîie, iar durerea scade treptat.

Hameiul ne linişteşte

Un remediu cunoscut încă din vechime pentru virtuţile sale de a oferi liniştea interioară este hameiul. Efectul acestuia este calmant, hemeiul dăruind prin parfumul său un somn liniştit şi profund. Puneţi înter-un recipient câteva boabe de hamei şi păstraţi-le în cameră. Efectul liniştitor de va simţi.