Familia, locul unde oricine se linişteşte

1 2 jpg jpeg

Într-o proporţie covârşitoare, la orice sondaj de opinie, oamenii afirmă că familia este cea mai importantă valoare a vieţii lor.

În vremea unui individualism triumfător, familia este ultimul refugiu şi ultimul spaţiu colectiv de formare a indivizilor, susţin sociologii.

În afară de modelul tradiţional (doi adulţi de sex opus fac copii şi îi cresc), sunt explorate şi alte forme de familie, de exemplu cea cu un singur părinte care creşte un copil.

Toţi caută mai întâi să creeze un loc iubitor, dar, din păcate, acest lucru nu este posibil fără a întâmpina probleme. Nevoia de apartenenţă nu este uşor de satisfăcut.

Toţi cei care se izolează se liniştesc atunci când descoperă un „clan”. Psihologii sunt unanimi în a decreta: familia este şi originea, şi remediul stării generale de rău a individului din ziua de azi.

Ceva de genul: rău cu rău, dar mai rău fără rău. Familia este o „fundaţie” pe care fiecare dintre membrii acesteia trebuie să se „construiască” şi care cântăreşte greu în formarea adultului!