Eşti timid la serviciu? Rişti să nu dormi noaptea!

1 2 jpg jpeg

Hărţuirea de la serviciu e un element comun pentru mai multe tipuri de societăţi. Cercetătorii au analizat comportamentului a mai mult de 7.600 de persoane de vârstă medie din Franţa. Participanţii au răspuns la chestionarele legate de mediul în care îşi desfăşoară munca şi dacă acesta le poate influenţa calitatea somnului.

Potrivit studiului, 11% dintre femei şi 9% dintre bărbaţii au spus că au fost expuşi unei hărţuiri la muncă cel puţin o dată pe săptămână timp de cel puţin 6 luni. Acest tip de agresiune a fost definit ca un comportament ostil din partea uneia sau mai multor persoane.

Acest comportament avea scopul de a-i face să resimtă în mod continuu şi repetat ofense, de a-i face să se simtă supuşi unui tratament negativ şi de a-i izola de membrii grupului pentru o perioadă lungă de timp.

Femeile care au fost expuse aproape zilnic la acest tip de agresiune sunt de două ori mai predispuse la dificultăţi de somn, faţă de colegii lor bărbaţi.

Bărbaţii care au trebuit să se expună unui asemenea comportament ostil în trecutul mai îndepărtat sau în timpul studiului au avut de două ori mai multe probleme de somn decât cei care spun că nu s-au simţit hărţuiţi.