Cum să faci faţă unei despărţiri

1 2 jpg jpeg

Acceptă realitatea

Primul impuls, ca şi în cazul în care moartea îţi răpeşte o persoană dragă, este negarea. Nu îţi vine să crezi şi aştepţi în orice clipă ca totul să fie ca înainte. Cu timpul, vei realiza pierderea şi atunci vine momentul cel mai greu, acela în care te simţi deprimat şi descurajat. Mulţi oameni au tendinţa să încerce să treacă mai repede peste asta, neîngăduindu-şi să fie trişti sau să plângă.

Nu este un obicei sănătos. Durerea trebuie trăită şi consumată. După aceea, îţi vei regăsi forţele pentru a merge mai departe. Altfel, sentimentele reprimate vor ieşi la iveală când te aştepţi mai puţin.

Recapătă-ţi încrederea

Din cauza experienţei prin care ai trecut, ţi-ai pierdut încrederea nu numai în tine însuţi, ci şi în ceilalţi. În ceea ce te priveşte pe tine, este bine să încerci să-ţi evaluezi corect calităţile şi defectele. Nu-ţi diminua părţile bune şi nu exagera cu criticile pe care ţi le aduci. Cere ajutorul prietenilor buni pentru a-ţi spune sincer părerea lor. Totodată, încearcă să înţelegi că dacă o persoană anume ţi-a înşelat aşteptările, nu vor face toţi oamenii din viaţa ta la fel. Ai curajul să te încrezi din nou în oameni.

Învaţă din greşelile trecutului

Acum este şi momentul unei evaluări: să vezi ce anume nu a funcţionat în relaţia trecută. Ţine cont că este nevoie de doi pentru a începe o relaţie, dar şi pentru a o încheia. Vina o purtaţi amândoi. Ceea ce rămâne de făcut acum este să analizezi ce nu a mers bine, pentru a nu repeta greşelile în viitor. Experienţa prin care ai trecut va face ca următoarea relaţie să fie mai puternică.

Fii gata pentru un nou început

Ocupă-ţi timpul. Întâlneşte-te cu prietenii pe care poate i-ai neglijat în timpul relaţiei. Vizitează-ţi mai des familia. Găseşte un mod nou şi plăcut de a-ţi petrece timpul liber. Înscrie-te la un curs, apucă-te de sport, adoptă un animal de casă sau lucrează o zi din weekend ca voluntar la o casă de copii sau la o fundaţie.

Vei găsi noi activităţi care să te ţină ocupat şi să-ţi dea un sentiment de împlinire. După un timp, vei vedea că nu te-ai mai gândit demult la „acea persoană” şi nici nu mai simţi nevoia. Acum eşti gata să întâlneşti pe cineva nou.