Cum faci faţă unei concedieri

1 2 jpg jpeg

Încarcă-te cu energie pozitivă Fie că este prima oară când treci printr-o concediere sau este o situaţie care se repetă, primul lucru de care trebuie să te fereşti într-un astfel de moment neplăcut este să nu cazi pradă depresiei sau disperării. Gândeşte-te că sute de oameni au fost în aceeaşi situaţie ca tine, dar asta nu înseamnă că au eşuat sau că nu sunt buni de nimic.

Asta este realitatea unui economii de piaţă în care există suişuri şi coborâşuri şi fie că ne place sau nu, concedierea face întotdeuna parte dintr-o perioadă de criză. Prin urmare, în loc să cazi în butoiul cu melancolie şi să-ţi pui la îndoială abilităţile, este cazul să-ţi îndrepţi energia către găsirea unui loc de muncă.

Dincolo de gravitatea situaţiei ca atare, vezi şi partea bună a lucrurilor. Cel puţin pentru câteva zile, vei avea ocazia să te odihneşti mai mult şi să ai grijă de tine. Profită din plin de aceste momente, cine ştie când vei mai avea parte de ele. De asemenea, îţi poţi face o listă cu treburile pe care le poţi face în timpul zilei.

Cea mai importantă activitate este să cauţi o nouă modalitate de a te angaja. Intră în contact cu toate persoanele pe care le cunoşti, spune-le de situaţia ta, caută pe internet. Aşteaptă-te la multe răspunsuri negative şi pune în balanţă ofertele primite.

Mai poţi citi şi:

Oboseala cronică poate duce la depresie

Lipsa luminii solare, cauza depresiei de iarnă

Nu te lăsa prins în ghearele depresiei!

În această perioadă cât ai rămas fără loc de muncă, te poţi orienta şi către a face un training care te poate specializa în domeniul tău de activitate sau un curs de limbă străină. Cunoştinţele noi pe care ţi le-ai însuşit nu pot decât să dea bine la CV şi să atragă atenţia angajatorului.

Pe internet găseşti multe cursuri gratuite şi activităţi care pot să însumeze o experienţă binevenită. Nu în ultimul rând, caută comunităţi cu care să intri în legătură: organizaţii profesionale şi comunităţi online care au foarte mulţi membrii. Cunoscând mulţi oameni, se poate să primeşti informaţii folositoare despre piaţa locurilor de muncă şi este posibil să ai noroc.