Chelim din cauza stresului

1 2 jpg jpeg

Eczemele. Sunt pete roşii ale pielii pe suprafaţa cărora apar mici vezicule cu lichid şi care se însoţesc de mâncărimi intense. Multe persoane care au eczeme descriu accentuarea acestora în perioadele stresante

Herpesul. Este cauzat de către un virus care rămâne permanent în organism şi în condiţii de surmenaj se reactivează producând leziunile caracteristice la nivelul buzelor: mici bubiţe grupate, ce conţin lichid, după spargerea cărora rămân nişte cruste gălbui.

Căderea părului este accentuată de stres. Aceasta poate surveni atât în smocuri, fapt numit în termeni medicali “alopecie in luminis”, sau difuz, afectând întreg scalpul.

Căderea părului poate fi considerată în limite normale până la nivelul de 100 de fire de păr zilnic. Fără să îşi dea seama, unele persoane îşi smulg în mod repetat fire de păr de la nivelul scalpului în perioadele stresante, afecţiune ce poartă denumirea de tricotilomanie.

Mâncărimile pielii. Uneori poate exista o senzaţie de mâncărime insuportabilă a pielii în situaţiile stresante, fără a fi neapărat expresia unei boli de piele.

În aceste situaţii, scărpinatul poate produce leziuni de grataj care se pot suprainfecta, sau mai mult, determină accentuarea mâncărimilor şi de aceea nu este recomandat.

image