4 sfaturi ca să fiţi cumpătaţi la cumpărături

1 2 jpg jpeg

Dorinţa de a cumpăra fără a avea un plan vă poate crea probleme, în special în această perioadă de criză economică.

Secretul ┼či solu┼úia totodat─â este s─â nu intra┼úi ├«n panic─â. Cu pu┼úin─â hot─âr├óre ┼či autosugestie v─â pute┼úi controla at├ót ÔÇ×pofta nebun─âÔÇŁ de cump─âr─âturi c├ót ┼či resursele financiare.

Iat─â c├óteva sfaturi pentru a nu mai face cump─âr─âturi din categoria ÔÇ×a┼č avea nevoie ┼či de astaÔÇŁ. Pentru aceast─â lun─â, decembrie, atipic─â din punct de vedere al cheltuielilor, programa┼úi-v─â anumite zile pentru cump─âr─âturi. Nu le l─âsa┼úi p├ón─â ├«n ultimul moment pentru c─â inevitabil ve┼úi sf├ór┼či prin a cheltui mai mult.

Începeţi programul de cumpărături prin a vă face o selecţie în lucrurile din casă. Le puteţi categorisi în lucruri de păstrat, lucruri de donat, lucruri de aruncat.

├Änainte de a pleca de acas─â, stabili┼úi-v─â un buget pentru cump─âr─âturi ┼či o list─â strict─â de necesit─â┼úi, cu grad de prioritizare ├«ntre achizi┼úii. Nu v─â abate┼úi de la decizia luat─â indiferent c├óte ÔÇ×tenta┼úiiÔÇŁ vor ap─ârea pe drum.

Dacă nu aveţi neapărată nevoie de un produs, nu mergeţi până în hipermarketuri. Vă va fi mult mai greu să vă concentraţi pe ceea ce aveţi cu adevărat nevoie. Evitaţi să vă creaţi false nevoi.

Dec├ót s─â cump─âra┼úi multe produse mai ieftine, care pu┼úin probabil v─â vor da satisfac┼úia unei noi achizi┼úii, v─â recomand s─â alege┼úi din ÔÇ×lista de dorin┼úeÔÇŁ un obiect sau dou─â cele mai dezirabile pentru dumneavoastr─â.