Trucuri pentru curatenie in casa. Igienizeaza si cele mai inaccesibile zone

1 trucuri pentru curatenie jpg jpeg

Cand vine vorba despre cele mai eficiente trucuri pentru curatenie in casa, iti punem la dispozitie idei pentru curatenia celor mai dificile zone, dar si a celor mai folosite obiecte din casa.

O sa vezi cat de simplu poti indeparta murdaria din camin cu aceste trucuri pentru curatenie in casa!

Am ales suprafetele pe care le utilizam in mod frecvent. Acestea acumuleaza praf, bacterii si alergeni care ne pot imbolnavi serios. Nu-ti trebuie cine stie ce produse dezinfectante scumpe, ci doar manusi de protectie, timp si cateva trucuri de curatenie, care sa-ti faca munca mai usoara.

Telecomanda

Telecomanda are pe suprafata sa mai multi germeni decat orice alt obiect din casa, inclusiv decat cutia cu servetele sau hartia igienica din baie. Cercetatorii de la Scoala Medicala din cadrul Universitatii din Virginia, SUA, au descoperit ca 30% dintre telecomenzile testate au prezentat virusuri care declanseaza viroze. De aceea, este indicat, daca nu obligatoriu, sa igienizezi periodic acest obiect. Poti folosi un spray oarecare cu alcool, pentru a dezinfecta locurile dificile dintre butoane, si o carpa de bumbac, pentru a o sterge si usca.

Trucuri pentru curatenia in casa: jaluzele

Jaluzelele orizontale sunt fabricate din tot felul de materiale, aluminiu, PVC, bambus. Inainte sa te apuci de curatenie, trebuie sa tii cont de materialul din care sunt facute jaluzelele. Indicat este sa folosesti o carpa moale cu care sa stergi depunerile de praf. Asta daca este vorba despre o curatenie de intretinere. Altfel, inmoaie o bucata de bumbac in apa calda, ca sa poti indeparta praful static, apoi curata jaluzelele cu un produs spumant si le stergi cu o carpa umeda. Poti amesteca o parte apa si o parte otet de mere, din care faci o solutie eficienta pentru indepartarea murdariei de pe jaluzele.

Tastatura

Dupa ce au studiat si aceasta problema, cercetatorii au ajuns la concluzia ca o tastatura poate fi si de 5 ori mai murdara decat vasul de toaleta. Asta pentru ca nu prea o curatam, nu? Inchide PC-ul, scutura usor tastatura si cu o periuta curata spatiile dintre taste. Apoi umezeste un betisor de urechi in alcool sanitar si sterge cu el spatiile periate. Ar fi bine sa repeti figura 1 data pe luna.

Calorifer

Daca ai calorifere din fonta, e posibil sa-ti fie mai greu sa cureti spatiul dintre elementi. Mai intai trebuie sa indepartezi praful cu un aspirator, apoi sa stergi fiecare zona dintre elementii caloriferului cu o carpa inmuiata in solutie dezinfectanta obisnuita. Foloseste manusi menajere si bucati de bumbac udate, ca sa stergi bine caloriferul.

Mouse

Un alt obiect de care nu ne ocupam este mouse-ul. Macar 1 data pe luna curata si acest obiect. Foloseste dischete demachiante sau betisoare de urechi imbibate cu spirt si curata cu grija suprafata mouse-ului. Ai grija sa nu intre fire textile in zona cu unda infrarosie!

@unsplash