Zgomote care ne fac bine

1 2 jpg jpeg

Sunetul ploii

Sunetul ploii este lini┼čtitor pentru multe persoane, acesta aduc├ónd un sentment de protec┼úie ┼či de lini┼čte sufleteasc─â. Chiar exist─â CD-uri cu sunete de ploaie, care aduc relaxarea. Este perfect s─â ├«l ascul┼úi ├«n momentele de tensiune, dar ┼či seara, ├«nainte de culcare.

Torsul pisicii

C├ónd torc, pisicile emit vibra┼úii sonore lini┼čtitoare ┼či benefice. Stresul, insomnia ┼či st─ârile de anxietate pot fi ameliorate ├«n momentele ├«n care ascul┼úi o pisic─â torc├ónd. ┼×i ciripitul p─âs─ârilor de diminea┼ú─â ├«┼úi poate da o stare de bine. Zgomotul valurilor

Indiferent de anotimp, zgomotul produs de apa oceanului sau a m─ârii este unul dintre cele mai relaxante, adev─ârat─â terapie petru stres, anxietate ┼či st─âri depresive.

Un studiu efectuat de cercet─âtorii americani de la Universitatea din Pennsylvania a ar─âtat c─â persoanele care au obiceiul s─â asculte sunetul valurilor au un sentiment de securitate mai mare.

Sunetul apelor curg─âtoare

Susurul unui izvor de la munte face minuni pentru starea noastr─â de spirit, c─âci induce o stare de bine ┼či de lini┼čte sufleteasc─â. ┼×i zgomotul pe care ├«l face apa unei f├ónt├óni arteziene poate s─â calmeze foarte repede st─ârile nervoase.

┼×i zgomotele care se aud c├ónd te plimbi prin p─âdure induc o stare de calm ┼či te ajut─â s─â ui┼úi de probleme. De aceea, profit─â de timpul liber ca s─â faci o drume┼úie la munte, ori de c├óte ori ai ocazia.

Trosnetul lemnelor de foc

Nu este a┼ča c─â serile petrecute la bunici, ├«n fa┼úa sobei, ├«┼úi aduceau o lini┼čte aparte? Sunetul lemnelor care trosnesc ├«n sob─â sau ├«n ┼čemineu este unul dintre cele mai benefice pentru s─ân─âtate.

Zgomotul dintr-o cafenea

Potrivit unui studiu realizat în 2012, zgomotul de fundal dintr-o cafenea este benefic pentru sănătate. În timp ce la unele persoane stimulează creativitatea, pentru altele are un efect calmant.