VIDEO: Stresul îţi poate afecta sănătatea mentală

1 2 jpg jpeg

Simptome că eşti stresat

Specialiştii spun că, atunci când un om este stresat, fie din cauza unei probleme familiale, fie din cauza serviciului, psihicul este afectat. Astfel, apar mai multe probleme care indică faptul că nu stai prea bine cu sănătatea mentală, precum o nervozitate mai mare, stări de frică, stări de depresie, insomnii şi agitaţie.

Totodată, o persoană stresată îşi iese foarte uşor din fire, are tendinţa să facă totul în grabă, este obosită, începe să exagereze şi să nu mai vadă nicio bucurie în ceea ce i se întâmplă. Nici frustrarea nu lipseşte din comportamentul unei persoane afectate de stres.

Acceptă că suferi de stres

Mulţi oameni refuză să creadă că suferă de stres şi că acest lucru le poate afecta sănătatea mentală. De aceea, este foarte important să conştientizeze gravitatea situaţiei în care se află, faptul că stresul le provoacă un inconfort psihic şi că trebuie să facă ceva în acest sens. De aceea, nu trebuie să le fie teamă să ceară ajutor, atât prietenilor şi membrilor familiei, cât şi medicului de familie sau al unui psiholog.

Învaţă să combaţi stresul

Este foarte important să adopţi o atitudine pozitivă, să încerci să vezi numai partea bună a lucrurilor. Vei observa că vei fi mult mai liniştit. De fiecare dată când simţi că „nu mai poţi" şi că nimic nu-ţi iese, nu te agita. Ia o pauză de cel puţin zece minute, pentru a-ţi pune ordine în gânduri.

Este bine să-ţi revizuieşti stilul de viaţă şi să elimini pe cât posibil acei factori din viaţa ta care nu te fac să te simţi în largul tău. Totodată, când observi că devii stresat, este bine să bei un pahar cu apă sau să ieşi câteva minute, în aer liber.