VIDEO: Cum s─â scapi rapid de stres

1 2 jpg jpeg

Z├ómbe┼čte

O fa┼ú─â z├ómb─ârea┼ú─â este un remediu eficient ├«mpotriva stresului, spun cercet─âtorii americani de la Universitatea din Wisconsin. Astfel, ├«n loc s─â faci crize de nervi ┼či s─â te consumi, respir─â ad├ónc, apoi mimeaz─â un z├ómbet. Vei vedea c─â te vei sim┼úi mult mai bine.

Bea un suc antistres

Sucul de ananas are puteri de calmare. Ai nevoie de 5-6 feliu┼úe de ananas, o portocal─â, 2-3 felii de mere ┼či de un morcov. Pui ingredientele ├«ntr-un blender, iar c├ónd este gata ├«l la┼či jum─âtate de or─â la frigider ca s─â se r─âceasc─â.

Po┼úi ad─âuga ┼či unul-dou─â cuburi de ghea┼ú─â. Sucul nu doar c─â este foarte gustos, dar spore┼čte puterea de concentrare ┼či te ajut─â s─â te relaxezi datorit─â con┼úinutului bogat de minerale ┼či de vitamine.

Imaginea unor mâini calde

C├ónd anxietatea pune st─âp├ónire pe o persoan─â, s├óngele este pompat de c─âtre nervii motori spre mu┼čchii cei mai puternici ai corpului, fiind o reac┼úie de protec┼úie a organismului. Acest lucru favorizeaz─â apari┼úia m├óinilor reci.

Atunci c├ónd le ├«nc─âlze┼čti, sistemul t─âu nervos prime┼čte semnale c─â totul este ├«n regul─â ┼či te calmezi. ├Än astfel de momente po┼úi vizualiza o imagine cald─â, de exemplu, cum ┼úii ├«n m├óini o cea┼čc─â de cafea aburind─â.

Doneaz─â ceva

O bancnotă, o bomboană sau orice mic cadou făcut cuiva în momentele de stres are un efect benefic asupra ta. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani de la Universitatea Harvard.

Gr─âdin─âritul ajut─â

Potrivit unui studiu al cercetătorilor danezi, 30 de minute de grădinărit reduc nivelul de stres mult mai bine decât 30 de minute în care vrei să te relaxezi citind o carte. Cercetătorii spun că acest rezultat benefic se datorează activităţii fizice.