VIDEO: Cum combaţi stresul de la serviciu

1 2 jpg jpeg

Dacă eşti mai tot timpul obosit, iritat şi nu reuşeşti să te concentrezi îndejuns şi nici să te bucuri de diferitele situaţii, atunci poate fi vorba de mult stres acumulat. Iată câteva strategii care te pot ajuta în astfel de momente şi prin intermediul cărora poţi să reduci stresul!

Relaxează-te şi respiră profund

În momentele în care o să te simţi copleşit de volumul de muncă este indicat să te destinzi chiar şi pentru câteva minute şi să respiri profund. Inspiră pe nas şi expiră pe gură. Atfel poţi reduce tensiunea musculară, iar ritmul cardiac şi presiunea sângelui se pot stabiliza.

Contează foarte mult atitudinea

O atitudine negativă poate avea impact asupra ta personal, cât şi asupra sarcinilor de serviciu. Încearcă să ai o atitudine pozitivă, astfel încât să obţii necesarul de energie pentru a termina cu bine ziua la locul de muncă.

Pauzele scurte sunt de ajutor

Chiar şi o pauză de 5 minute poate fi de folos în situaţiile tensionante. Câteva minute petrecute departe de birou, de preferat în aer liber, te pot ajuta în momentele în care stresul pune stăpânire pe tine. Volumul mare de muncă şi orele peste program ne pot afecta foarte mult sănătatea.

Crează-ţi mediul potrivit

Încearcă să faci modificările necesare la birou, pentru a avea parte de o atmosferă care să îţi permită lucrul în bune condiţii. Lumina nepotrivită, temperatura şi zgomotul sunt câţiva dintre factorii care te pot distrage.

Odihneşte-te mai mult

Somnul este un alt aspect important de care trebuie să ţii cont când vine vorba de ,,alungarea” stresului. Mai multă odihnă te poate ajuta să îţi recapeţi energia de care ai nevoie la serviciu, cât şi abilitatea de a te concentra.

Ai grijă de tine!

Igiena şi un comportament adaptat te pot ajuta când vine vorba de reducerea stresului: - o alimentaţie echilibrată este indicată pentru perioada în care te simţi mai stresată; - la serviciu, încearcă să comunici eficient cu cei din jur şi să îţi organizezi corespunzător sarcinile; - după orele de program încearcă să te detensionezi prin diferite modalităţi (plimbări, yoga, saună etc.);

- familia şi prietenii au şi ei un rol important în această perioadă. Aceştia pot ajuta atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.