Modalităţi de combatere a stărilor de anxietate

1 2 jpg jpeg

Timpul pare a fi tot mai scurt pentru ce îţi propui şi nu găseşti soluţia potrivită pentru a te detaşa?

Un simplu pas înapoi poate fi salvarea ta. Inspiră, expiră şi apoi meditează asupra tuturor aspectelor din viaţa ta. Stabileşte-ţi un targhet, o ţintă şi încearcă să descoperi care este calea potrivită pentru a o străbate.

Mişcarea, sănătate curată

Dacă până acum nu ai făcut nici o oră de sport, nu este încă timpul pierdut. Alege cursurile de yoga şi practică-le cu regularitate fie dimineaţa fie seara.

Îţi vor fi de folos pentru a te putea concentra mai bine şi mai uşor, iar starea de anxietate vei vedea cum de la o şedinţă la alta se va diminua până la dispariţia ei completă.

Orele de yoga te vor ajuta să te regăseşti şi să capeţi un echilibrul pentru a te menţine în formă.

Ai nevoie de timp pentru tine, nu te neglija.

În plus, poţi apela la meditaţie, o poţi practica oriunde. Nu îţi trebuie decât un telefon sau un laptop la care să ruleze o muzică specială pentru meditaţie.

Nu trebuie să te înscrii pentru asta la nici un curs, iar efectele pozitive le vei observa încă de la prima şedinţă.

Află cum poţi să ai grijă de sănătatea creierului AICI

Lucrul manual, terapia creierului

1 2 jpg jpeg

Când simţi că eşti stresat, opreşte-te din activitatea ta şi alege să faci o activitate manuală, de exemplu, desenatul.

În felul acesta îi vei oferi o pauză extraordinară creierului tău, iar la finalul desenului vei avea energia şi atenţia necesară pentru a-ţi continua treburile.

Plimbă-te cât de des poţi

Atât desenatul cât şi plimbatul prin natură, deşi sunt două lucruri extrem de simple, sunt foarte bine venite pentru creierul şi psihicul tău. Deconectează-te de la tot ce înseamnă tehnologie modernă şi alocă-ţi câteva minute în care să te bucuri de natură.

Pe lângă faptul că mersul pe jos reprezintă o veritabilă porţie de sănătate, îţi vei încărca dozele energice, te vei relaxa şi vei fi mult mai binedispus.

Savurează un ceai sau o ceaşcă de cafea

1 2 jpg jpeg

Mai ai dubii în ceea ce priveşte băutul ceaiului sau asupra beneficiilor sale? Bucură-te de fiecare moment din prepararea ceaiului, simte mirosul plantei, savurează-l încet şi astfel te vei deconecta şi te vei bucura de puterea naturii prin intermediul lui.

Poţi să îl bei singur sau alături de cei dragi şi astfel va deveni oaza ta de linişte.