Mirosuri care ne fac fericiţi

1 2 jpg jpeg

Mirosul de brad - Cercet─âtorii japonezi de la Universitatea din Kyoto au descoperit c─â mirosul de brad atenueaz─â st─ârile de anxietate ┼či elimin─â stresul, ├«ndemn├ónd corpul s─â se relaxeze.

Mirosul de citrice - Dac─â v─â sim┼úi┼úi lipsi┼úi de energie, mirosi┼úi o l─âm├óie sau o portocal─â - mirosul de citrice reduce stresul ┼či cre┼čte nivelul de energie ┼či vigilen┼ú─â.

Mirosul de lo┼úiune de plaj─â - Dac─â aroma lo┼úiunii de plaj─â v─â aduce aminte de zilele ├«nsorite la plaj─â, ei bine, nu sunte┼úi singurii. Acest miros are un efect pozitiv asupra creierului, ├«ntruc├ót tindem s─â corel─âm mirosul cu ideea de vacan┼ú─â, adic─â o perioad─â lipsit─â de stres, c├ónd ne sim┼úim ├«ntotdeauna mai relaxa┼úi ┼či mai ferici┼úi.

Mirosul de iarb─â proasp─ât t─âiat─â - Cercet─âtorii au descoperit c─â iarb─â elibereaz─â un compus chimic ├«n momentul t─âierii, acel miros specific care ne face s─â ne sim┼úim mai veseli ┼či mai relaxa┼úi.

Mirosul de lavand─â - Mirosul de lavand─â ajut─â foarte mult persoanele anxioase, aroma av├ónd darul de a relaxa, de a reda optimismul ┼či calmul. ├Än plus, mirosul de lavand─â combate durerile de cap ┼či este ideal pentru ob┼úinerea unui somn lini┼čtit.

Mirosul de rozmarin - Studiile au dovedit c─â mirosul de rozmarin cre┼čte performan┼úele intelectuale ┼či ajut─â la ├«mprosp─âtarea memoriei, ├«n special ├«n cazul adul┼úilor.

Mirosul de ment─â - Aroma uleiului de ment─â genereaz─â o stare de spirit pozitiv─â ┼či tonic─â, ajut├ónd la revigorarea min┼úii ┼či corpului.

Studiile au ar─âtat c─â atle┼úii expu┼či la mirosul de ment─â ┼či-au ├«mbun─ât─â┼úit performan┼úele sportive, precum ┼či respira┼úia.

Mirosul de vanilie - Aroma de vanilie elimin─â st─ârile de apatie ┼či nervozitate, gener├ónd, ├«n schimb, o stare de bine ┼či de relaxare. Efectul de relaxare al mirosului de vanilie s-ar putea datora faptului c─â acesta readuce ├«n minte emo┼úiile pozitive ale copil─âriei.