Masajul cu pietre calde te scap─â de stres

1 2 jpg jpeg

├Ämbin─â efectele masajului cu cele ale c─âldurii Dac─â tehnicile pe care le-ai ├«ncercat p├ón─â acum nu au reu┼čit s─â te scape de stres ┼či de oboseal─â, trebuie s─â ├«ncerci aceast─â form─â mai pu┼úin obi┼čnuit─â de masaj, care nu se realizeaz─â cu m├óinile, ci cu pietre vulcanice ├«nc─âlzite la baie de aburi p├ón─â la o temperatur─â de 40-50 de grade Celsius.

De ce este aceast─â tehnic─â at├ót de special─â? Pentru c─â ├«mbin─â efectele terapeutice ale masajului cu cele ale c─âldurii ┼či pentru c─â stimuleaz─â punctele energetice ale organismului, a┼ča-numitele puncte chakra, care sunt legate de anumite organe ale corpului.

Dup─â ce te-ai ├«ntins pe masa de masaj, specialistul ├«n terapie geotermal─â (cum se mai nume┼čte aceast─â tehnic─â de masaj) ├«┼úi va aplica pe piele un ulei pentru masaj. Apoi, va aplica ├«n anumite puncte energetice pietrele de culoare gri ├«nchis ┼či de diferite m─ârimi ┼či forme.

Temperatura lor nu este at├ót de ridicat─â ├«nc├ót s─â provoace senza┼úie de arsur─â sau de usturime, ci doar de furnic─âturi pl─âcute ├«n tot corpul. Aceasta este etapa ÔÇ×pasiv─âÔÇŁ a masajului, ├«n care pietrele r─âm├ón ├«n pozi┼úie fix─â pe piele, pre┼ú de c├óteva minute. Acestea sunt a┼čezate pe bra┼úe, pe m├óini, pe g├ót, de-a lungul coloanei vertebrale, inclusiv ├«ntre degetele picioarelor ┼či pe masa de masaj (pacientul se a┼čaz─â pe ele).

Masajul ÔÇ×activÔÇŁ se realizeaz─â cu pietre de dimensiuni medii prin diverse mi┼čc─âri. Pietrele alunec─â u┼čor pe piele, datorit─â uleiului aplicat ├«n prealabil.

Te-ar mai putea interesa ┼či:

- Masajul la m├óini, leac pentru migrene ┼či ulcer

- Ce este mesajul terapeutic

- 4 beneficii ale masajului

Ambian┼úa este ┼či ea important─â pentru succesul acestei terapii. ├Änc─âperea ├«n care se realizeaz─â masajul este doar par┼úial luminat─â, ceea ce spore┼čte efectul de relaxare. Iar dac─â nici ├«n aceste condi┼úii nu reu┼či┼úi s─â l─âsa┼úi deoparte grijile ┼či stresul, cu siguran┼ú─â c─â muzica ambiental─â va duce la ├«ndeplinire scopul masajului.

C─âldura ┼či mi┼čc─ârile de masaj stimuleaz─â circula┼úia sanguin─â ┼či metabolismul celular, ceea ce ajut─â la detoxifierea organismului. C─âldura favorizeaz─â ┼či transpira┼úia, ceea ce contribuie la eliminarea toxinelor. Cu acest tip de masaj se pot trata ┼či tulbur─ârile de circula┼úie periferic─â, artrozele ┼či durerile de spate.

Totodat─â, efectul relaxant pe care ├«l are asupra musculaturii ┼či asupra nervilor este important pentru eliminarea stresului, a oboselii ┼či pentru tratarea insomniilor.