Legătura dintre migrene şi bolile tiroidei

1 2 jpg jpeg

O legătură între dureri de cap si hipotiroidism

Se pare că există o legătură între dureri de cap si hipotiroidie, sugerează un studiu publicat în revista „Headache: Journal of Head and Pain Face“. Cercetarea spune că pacienţii cu dureri de cap au un risc de până la 21% de a dezvolta hipotiroidism. Pentru pacienţii cu migrenă, un riscul este de 41%. Pentru a obţine aceste rezultate, cercetătorii auefectuat studii în decursul a 12 de ani, pe mai mult de 8000 de oameni care locuiesc în apropierea unei foste uzine de prelucrare a uraniului. ƒStudiul nostru este unul dintre cele mai mari studiii [...] publicate până în prezent, ceea ce sugerează că migrenele sunt un factor de risc pentru dezvoltarea viitoare a unui hipotiroidism“, spune Andrew Martin, autorul principal şi student la medicină la Universitatea din Cincinnati (UC), citat de passeportsante.net.

Stresul să fie de vină?

Cercetătorii spun că durerile de cap au o legătură cu hipotiroidismul. „Durerile de cap activează sistemul imunitar, ceea ce ar putea predispune la apariţia hipotiroidismului“, a declarat Andrew Martin. În plus, el sugerează că durerile de cap cauzate de stres poate cresc probabilitatea afecţiunilor glandei tiroide.

Ce este hipotiroidia

Hipotiroidismul este o boala care se dezvolta atunci cand tiroida, o glandă controlată de glanda pituitară, nu produce suficienţi hormoni. Aceasta boală duce la funcţionarea defectuoasă a sistemului muscular, afectează starea de spirit, temperatura corpului dar şi utilizarea şi procesarea carbohidraţi, grăsimi şi proteine.