La ce sunt predispuse femeile care câştigă mai puţin decât bărbaţii

1 2 jpg jpeg

Anxietatea, risc pentru femeile care au salariu mai mic decât partenerii

Femeile din Statele Unite ale Americii care câştigă mai puţin decât bărbaţii riscă de patru ori mai mult să dezvolte o tulburare de anxietate şi prezintă un risc de 2,5 ori mai mare de a fi diagnosticate cu depresie, spun cercetători de la Universitatea Columbia din New York, citatţi de Agerpres. Aceştiaau comparat femei şi bărbaţi cu experienţe educaţionale şi de muncă similare.

În cazul în care venitul femeilor a fost egal sau mai mare decât cel al bărbaţilor, probabilitatea ca ele să sufere de depresie a fost de niveluri similare, în timp ce riscul de tulburare de anxietate a scăzut semnificativ, a constatat studiul publicat în revista Social Science & Medicine.

„Rezultatele noastre arată că anumite disparităţi de gen în depresie şi anxietate se pot datora efectelor unor inegalităţi structurale de gen la locul de muncă şi dincolo de acest cadru“, a declarat Jonathan Platt, autorul principal al studiului, într-un comunicat.

Cercetătorii au analizat datele provenite de la peste 22.000 de angajaţi adulţi din Statele Unite cu vârsta între 30 şi 65 de ani. Constatările ilustrează nevoia unei legislaţii care să abordeze decalajul salarial persistent din Statele Unite, a declarat co-autorul studiului Katherine Keyes, profesor asistent la Mailman School of Public Health din Columbia.

Cum poţi depăşi problemele

Astfel de probleme pot fi depăşite printr-o bună comunicare, este important să existe înţelegere din partea ambilor parteneri, pentru a trece peste astfel de probleme. Este important să vă ajutaţi reciproc, de fiecare dată când este nevoie.

Poţi compensa acest lucru alteptându-l de fiecare dată cu o vorbă bună, cu un zâmbet larg, după ce vine de la serviciu. Îi poţi pregăti o cină deosebită, de fiecare dată când ai timp. Astfel, fiecare dintre voi face câte ceva, pentru bunul mers al relaţiei.