De ce e bine să fii stresat

1 2 jpg jpeg

Creşte capacitatea de concentrare

Atunci când este moderat, stresul te stimulează să-ţi păstrezi concentrarea din teama de eşec. Mai mult, îţi sporeşte atenţia şi consecvenţa pentru a atinge scopul propus. Atenţie, însă, dacă este manifestat pe o perioadă lungă de timp sau dacă este la un nivel ridicat, stresul devine factor de oboseala, ajungând să te epuizeze.

Te mobilizează

Cu toate că, la prima vedere, poate părea un fapt negativ că stresul creşte irascibilitatea, te face mai combativ. Te ajută să te mobilizezi, să-ţi susţii mai bine punctul de vedere, să îndrăzneşti să ieşi din zona ta de comfort şi să ai mai multă încredere în forţele proprii.

Ştiai că...

... stresul este o reacţie de adaptare, care permite corpului să fie pregătit pentru a depăşi dificultăţile şi a înfrunta provocările care apar?

Îţi dă un imbold să nu renunţi

Stresul aduce cu el o stare de încordare, dar îţi dă şi un impuls să faci eforturi pentru a te adapta, pentru a reuşi. Starea de stres moderat îţi permite să laşi deoparte alte activităţi, să fii creativ, să ai reflexe mai bune. În plus, face sângele să circule mai repede, îţi dă un plus de energie şi-ţi tensionează musculatura, ajutându-te să acţionezi cu rapiditate.

Citeşte şi: Boli grave provocate de stres