Cele mai stresante meserii – Chirurgii, pe lista scurtă

1 2 jpg jpeg

Cele mai stresante meserii. Dacă nu te-ai gândit până acum la acest lucru ori ţi s-a părut că meseria ta este cea mai grea, încearcă să îţi imaginezi că eşti un chirurg foarte apreciat, care se pregăteşte să intre sala de operaţii, unde îl aşteaptă un pacient, care se zbate între viaţă şi moarte.

Sau să te pui în pielea unui pompier gata să salveze cât mai multe vieţi aflate în pericol. O parte interesantă este că pentru aceste locuri de muncă există oameni atraşi inexplicabil de aceste meserii. Cei mai mulţi consideră că li se potrivesc meseriile şi iubesc provocările şi satisfacţiile aferente. Alţii, deşi pot acumula cu succes cunoştinţe şi pot excela pe partea teoretică, la capitolul practică eşuează.

Cele mai stresante meserii.  Clasamentul

Este dificil să îţi dai seama care este nivelul de stres la care poţi ajunge practicând o meserie. Acest fapt se datorează capacităţii de a tolera, rezista şi funcţiona în situaţii cu probleme. Reacţionăm diferit la stres, unii sunt mai rezistenţi, alţii sunt complet dezarmaţi când vine vorba să înfrunte momente de criză. Următoarele joburi necesită calitatea de a accepta criticile şi de a le înfrunta şi trata cu calm, chiar dacă vorbim cu adevărat de situaţii aproape imposibile.

Pompier

Oboseala, căldura, fumul şi starea continuă de imprevizibilitate şi de anticipare – toate acestea sunt semne că meseria de pompier poate să fie una extrem de dificilă.

Taximetrist

Riscul asumat de şoferii de taxi de a duce clienţii la destinaţie pe ruta cea mai scurtă şi în cel mai mic timp face ca acest job să fie unul stresant. În plus, disconfortul psihic apare şi pentru că au sume de bani asupra lor şi mereu oameni necunoscuţi în preajmă.

Poliţist

Poliţistul trebuie să înfrunte situaţii diverse, periculoase, care necesită putere fizică şi emoţională ieşite din comun.

Chirurg

Medicii chirurgi au o responsabilitate uriaşă în tot ceea ce fac, iar acest fapt favorizează îmbolnăvirea multora de anxietate. Mai mult decât atât, concentrarea şi minuţiozitatea de care trebuie să dea dovadă îi extenuează şi îi stresează. Cu toate acestea, cei cărora le place acest domeniu găsesc continuu resurse în a-şi practica meseria cu plăcere, indiferent de condiţii.

Pilot

O altă meserie stresantă în toate sensurile cuvântului este cea de pilot. Acesta trebuie să ajungă la destinaţie în orice condiţii tehnice sau de vreme. De deciziile acestuia depind sute de pasageri.

Cele mai stresante meserii. Reporter

În caz că nu ştiai, meseria de reporter se numără în topul cu cele mai stresante joburi din lume. Pe acelaşi palier se situează şi meseria de prezentator de ştiri şi cea de fotojurnalist.

Coordonator de evenimente

Persoana care se angajează să asigure un eveniment perfect ştie că recompensa financiară este meritată până la ultimul ban. Situaţiile neprevăzute, comunicarea anevoioasă, tacticile de negociere şi de diplomaţie consumă la maximum un coordonator de evenimente. Însă, cu toate acestea, sunt persoane menite să aibă această meserie şi o practică exemplar. Stresul, în cele mai multe cazuri, este considerat un factor care le ajută să se perfecţioneze, să fie constructive în tot ceea ce fac în acest domeniu.