Ce boli pot fi cauzate de emoţiile puternice

1 2 jpg jpeg

Fac parte din viaţa noastră. Fiecare dintre noi la un moment dat ne-am confruntat cu senzaţii precum frica de cineva sau de o situaţie anume, cu teama de a nu pierde o persoană sau chiar cu emoţiile unei prime întâlniri, ale unui examen. Sunt stări naturale ce trebuie gestionate corespunzător, altfel efectul lor se va resimţi în mod negativ asupra întregului organism.

Frica îţi poate da arsuri la stomac

În momentul în are senzaţia de frică se instalează la nivel mental, există anumite aspecte ce sunt influenţate. Devii vulnerabil şi te centrezi foarte mult pe aşteptările celor din jur, deoarece nu poţi să te mai concentrezi aupra propriilor calităţi şi aşteptări. Astfel, senzaţia de frică constant resimţită de organismul uman se manifestă la nivelul stomacului, rinichilor, zona lombară şi uneori zona cervicală. Comunicarea este extrem de importantă în asemenea cazuri. Orice problemă apare mai ales când la nivel comunicaţional se produc blocaje.

În felul acesta, vei observa că din cauza nerezolvării acestei probleme, te vei confrunta cu dureri în zonele mai sus menţionate, cu hiperaciditate ori arsuri stomacale.

Soluţia potrivită: acceptarea situaţiei şi comunicarea sinceră şi deschisă.

Ranchiuna te duce la cardiolog

A greşi este omeneşte. Pentru binele tău fizic şi psihic, este recomandat să ierţi cât mai des cu putinţă oamenii din jurul tău, pentru că în felul acesta te ajuţi pe tine să mergi mai departe şi să ai calmul necesar pentru a ieşi din situaţiile tensionante cu brio.

În momentul în care o persoană din jurul tău greşeşte, concentrarea ta pe problema respectivă te va împiedica să vezi partea plină a paharului şi să te concentrezi în a găsi soluţiile potrivite pentru situaţia în cauză.

Această acţiune se răsfrânge asupra întregului tău sistem imunitar şi mai ales asupra inimii, favorizând apariţia problemelor cardiace, a stresului continuu şi a insomniilor.

Furia atacă ficatul

Adesea, apare ca o emoţie spontană într-o situaţie în care simţi că nu deţii controlul, nu poţi schimba sau accepta o anumită situaţie de viaţă.

În momentul în care gândurile tale devin contradictorii faţă de situaţia de viaţă cu care te confrunţi, emoţiile tale se reprimă sau sunt exagerate, furia manifestându-se în felul acesta în plan fizic, mai ales la nivelul ficatului, dar şi psihic. Capul, ceafa, picioarele sunt afectate de neacceptare, iar la nivelul stomacului se resimte neputinţa de a merge mai departe.

Corpul se află într-o strânsă legătură cu psihicul, iar aceste sentimente pot afecta iremediabil sănătatea dacă nu te autodepăşeşti şi nu încerci pe cât posibil să te detaşezi de problemele din jurul tău astfel încât să poţi gândi clar.

Sentimentele negative îţi construisc în plan mintal o imagine neclară asupra calităţilor şi posibilităţilor tale, te împiedică să ai discernământul lucid.

Ruşinea îţi afectează pielea şi stomacul

Acest sentiment, ruşinea, este declanşat de credinţa falsă a persoanelor din jurul tău. Odată dobândită această senzaţie, apare şi sentimentul că nimic din ceea ce faci nu este corect potrivit judecăţilor oamenilor din jurul tău, că nu te poţi ridica la standardele lor şi că nu deţii informaţiile corespunzătoare pentru a face faţă anumitor situaţii. Ruşinea se resimte asupra pielii, a stomacului, a picioarelor şi chiar asupra coloanei vertebrale.

Prin această atitudine, practic pui în mâinile celorlalţi puterea de a decide şi de acţiona în locul tău.

Specialiştii care se ocupă cu studiul comportamental susţin că în momentul în care boala începe să se manifeste în corpul uman, avem parte de un advertisment că ceva nu este în regulă. Indicat ar fi ca, pe termen lung, să îţi schimbi percepţia asupra propriei fiinţe, să te concentrezi pe părţile pozitive şi să identifici cu precizie ce emoţie a produs declanşara acestei afecţiuni.

Astfel, ai la dispoziţie programele de neuro programare lingvistică (NLP), soluţiile medicamentoase nefiind recomandate decât în cazul în care acest program nu dă roade, deoarece pastilele doar inhibă emoţiile neajutând la descărcarea lor de la nivel mental.

Rolul părintelui

Dacă observi la copilul tău astfel de emoţii, dicută cu el, ajută-l să identifice adevărata problemă şi nu ezita să mergi cu el la psiholog. Ai grijă să nu perceapă mersul la psiholog ca pe o corvoadă sau ca pe o problemă majoră. Explică-i că este o discuţie cu un om care se ocupă cu identificarea problemelor, sublinindu-i faptul că oricine merge acolo este mult mai câştigat.

Este important să fii cât mai prezent în viaţa copilului tău pentru a identifica la timp schimbările de comportament. Aşa îţi va fi mult mai uşor să îl ajuţi să devină un adult stăpân pe sine, încrezător în forţele proprii.