4 factori mai puţin cunoscuţi care favorizează anxietatea

1 2 jpg jpeg

Oraşele zgomotoase

Mulţi dintre noi trăim în oraşe aglomerate şi gălăgioase, astfel încât zgomotul a ajuns să facă parte din viaţa noastră şi să ne influenţeze mai mult decât ne imaginăm.

Un studiu publicat în Buletinul Medical Britanic a concluzionat că expunerea regulată la zgomote puternice (adesea găsit în şcoli, fabrici şi pe străzi aglomerate) ar putea duce la stări de greaţă, dureri de cap şi lipsa puterii de concentrare, simptome de multe ori asociate cu nervozitatea.

Poluarea

Mai multe studii au arătat că poluarea poate să cauzeze stări de anxietate. Un studiu publicat în „British Medical Journal“ sugerează că aerul poluat poate să ne facă mai anxioşi.

Datele au fost colectate de la 71.000 de femei, iar cele care locuiau lângă o autostradă aglomerată eru mai anxioase decât cele care locuiau mai departe de astfel de locaţii.

15% dintre participantele care locuiau la mai puţin de 200 de metri de o autostradă intens circulată erau mult mai anxioase decât celelalte femei.

Ai probleme cu stomacul

Te confrunţi cu arsuri gastrice, suferi de sindromul colonului iritabil sau de reflux gastroesofagian ori ai stări de balonare? Ei bine, un studiu de la Universitatea din Toronto (Italia) a arătat că persoanele care au sindromul colonului iritabil sunt de două ori mai predispuse la stări de iritabilitate. Femeile sunt mai afectate decât bărbaţii, arată cercetarea.

Starea economică a oraşului în care locuieşti

Un alt factor care contribuie la creşterea anxietăţii este starea economică a oraşului în care locuieşti. Potrivit unei cercetări a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie, femeile care locuiesc în arii mai sărace ale Marii Britanii sunt mai predispuse la anxietate, faţă de cele care locuiesc în zone mai bogate