Respectă aceste 10 sfaturi pentru a nu-ţi transforma pasiunea pentru cazinouri într-o problemă!

1 click sanatate jpg jpeg

Jocurile de cazinou se află pe lista celor mai comune hobby-uri ale românilor din ultimul deceniu. Industria pur şi simplu a explodat odată cu dezvoltarea tehnologiei, iar jucătorii sunt din ce în ce mai atraşi de ultimele noutăţi lansate. Am pregătit o listă cu 10 sfaturi pentru a te ajuta ca nu cumva această activitatea recreaţională să se transforme într-o problemă:

1. Joacă la cazinourile licenţiate

Pentru a activa în legalitate în România, operatorii de jocuri de noroc online trebuie să primească, în prealabil, licenţa de clasa I de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Statutul de licenţiere poate fi găsi pe site-ul instituţiei, însă numărul deciziei se găseşte în subsolul fiecărui site autorizat.

Jucând la un cazinou licenţiat, pe lângă faptul că nu rişti nici o amendă şi că nu trebuie să depui nici o declaraţie la ANAF – întrucât impozitul este reţinut în mod automat, la sursă, vei putea să te distrezi practicând jocurile cele mai populare din rândul jucătorilor români, precum cele de aici.

2. Stabileşte un buget şi o limită de timp

Dacă nu ai un prag la care să te opreşti şi nici o limită de timp peste care să nu treci atunci când eşti la joc, este foarte probabil ca fiecare sesiune de joc să se încheie pe minus. Atunci când stabileşti bugetul, fii atent la restul cheltuielilor pe care le vei avea şi împarte-ţi banca astfel încât să-ţi ajungă până la următorul salariu.

3. Nu juca cu gândul de a câştiga, ci pentru divertisment

Cu toţii jucăm la cazinou pentru a câştiga, la fel cum orice persoană care cumpără un bilet la loto speră să dea lovitura, însă asta nu înseamnă că trebuie să ignorăm şansele reale de câştig. Mulţi amatori ai jocurilor de noroc speră să transforme 10 lei în 500 lei şi sunt dezamăgiţi dacă nu li se întâmpla asta. Gândirea sănătoasă trebuie însă, să fie centrată pe distracţie şi pe exerienţa în sine.

4. Înţelege că rezultatul ţine de noroc

În afară de anumite jocuri de blackjack şi de video poker, celelalte jocuri de cazinou nu depind de priceperea utilizatorului, ci pur şi simplu de noroc. Aşa că dacă joci ruletă sau sloturi, nu te gândi că poţi controla jocul, pentru că toate acele tipare pe care le depistezi nu sunt decât concepţii ale minţii tale. Iluzia de a înţelege ceea ce urmează să se întâmple i-a determinat pe mulţi jucători să se ruineze, aşa că nu merge pe această pistă.

5. Nu folosi jocurile de noroc pe post de refugiu

Probleme de zi cu zi nu se rezolvă prin recurgerea la patimi. Există multe metode mai bune de te deconecta de la stresul cotidian şi de la situaţiile nefericite care pot apărea în vieţile noastre. Pe site-ul nostru vei găsi numeroase articole despre cum să scapi de diverse probleme.

6. Nu împrumuta bani şi nu juca la recuperare

Ghinionul, ca atunci când bila la ruletă sare fix din numărul câştigător în ultima clipă sau atunci când prinzi o sesiune lungă de păcănele fără să prinzi vreo specială sau vreo plată decentă, îi poate determina pe anumiţi amatori de jocuri de cazinou să facă gesturi reprobabile. Orice s-ar întâmpla, nu trebuie să joci bani împrumutaţi sau banii destinaţi altor cheltuieli. Este doar un joc, iar norocul şi ghinionul fac parte din acest joc. Nu te gândi nici să-ţi recuperezi pierderile, ci treci mai departe şi nu te mai gândi la ce s-a întâmplat. Scopul jocurilor de cazinou este distracţia – nu uita asta!

7. Pe termen lung, casa întotdeauna câştigă

Dacă nu se nimereşte să fii unul dintre puţinii norocoşi care pun mâna pe jackpot-uri uriaşe, şansele tale de a ieşi pe plus în faţa cazinoului scad cu fiecare nouă sesiune pe care o joci. Chiar şi la jocurile unde aportul jucătorului contează, cum este blackjack-ul, a la long, jucătorul va pică pradă avantajului matematic pe care îl are casa. Cel mai bun sfat? Joacă responsabil şi concentrează-te pe divertisment.

8. Nu combina alcoolul sau drogurile cu jocul

Pe lângă faptul că aceste substanţe nu te ajută pe termen lung, deşi îţi pot devia atenţia de moment de la anumite probleme, combinarea acestora cu jocurile de noroc reprezintă reţeta sigură pentru faliment. Evită cu orice preţ jocurile de noroc şi orice alt tip de pariuri în astfel de momente.

9. Asigură-te că jocurile de noroc nu reprezintă singurul tău hobby

Jocurile de noroc pot deveni o problemă pentru persoanele care nu se mai gândesc la altceva decât la următoarea sesiune de joc. De aceea, este bine, ca pe lângă ocupaţie, să ai şi alte hobby-uri. În mod ideal, ar fi bine să practici un sport sau să faci, în mod regulat, mişcare. Asta te va ajuta să te destresezi, să rămâi sănătos şi să te poţi bucura de viaţă.

10. Conştientizează faptul că ai cui să te adresezi dacă simţi că situaţia scapă de sub control

Nu este ruşine să ai o dependenţă. Dimpotrivă, este un semn de curaj să ceri ajutorul specialiştilor atunci când ai o slăbiciune pe care nu o poţi stăpâni. Este valabil şi pentru pasionaţii de jocuri de noroc: Echipa Joc Responsabil stă la dispoziţia jucătorilor din România, oferind o platformă online de autotestare şi consultanţă gratuită în vedea demarării şedinţelor de consiliere.