Fricile de care trebuie să scapi pentru a te bucura de o viată sănătoasă

2 2 jpg jpeg

Pentru a te bucura de o viaţă liniştită şi împlinită, trebuie să ai grijă de gândurile tale în primul rând şi, în momentul în care nu te simţi stăpân pe situaţie, să nu te panichezi. Există o soluţie pentru orice fel de problemă.

Nu există om care la un moment dat să nu fi avut o mică teamă. Aceste temeri ne ţin de multe ori pe loc. Iată care sunt cele mai comune frici de care trebuie să te debarasezi!

Teama de a vorbi în public

Cea mai mare teamă a oamenilor la nivel global care te poate împiedica să ajungi la anumite funcţii pe care ţi le doreşti şi unde ai face o treabă minunată însă nu reuşeşti să treci de acest hop. O persoană cu funcţie de conducere va trebui să susţină prezentări, să vorbească şi să mobilizeze o echipă de oameni, iar daca reuseşti să te eliberezi de această teamă vei putea să te dezvolţi pe toate planurile.

Începe prin a nu te mai uita la canalele ce prezintă adesea ştiri triste. Te pot influenţa negativ şi pot contribui substanţial la scăderea stimei de sine.

Înconjoară-te de oameni optimişti care să te motiveze constant şi nu te da înapoi de la a încerca lucruri noi. Cu cât experimentezi mai mult cu atât îţi va fi mai bine.

Nu apela la discursuri scrise de acasa pentru că există riscul să uiţi pe parcurs anumite paragrafe şi să nu poţi improviza la momentul respectiv ceva bun. Documentează-te bine despre tema ce urmează a fi dezbătută şi gândeşte-te că rolul tău este să transmiţi informaţii unor oameni care au nevoie de ele şi pe care doar tu le deţii.

Citeşte şi: Cum depăşeşti teama de necunoscut

Frica de schimbare te ţine pe loc

Lumea din ziua de azi este într-o continuă schimbare, este normal ca şi în cazul tău să se petreacă anumite schimbări. Nu te teme de nou, orice experienţă va aduce ceva benefic în viaţa ta.

Faptul că nimeni şi nimic nu îţi poate garanta că schimbarea pe care urmează să o faci va fi benefică te poate face să baţi pasul pe loc.

În plus este foarte probabil ca datorită acestei temeri să pierzi oportunităţi incredibile. Riscă-te şi asumă-ţi responsabilitatea. Trebuie să încerci să te autodepăşeşti constant. La un moment dat fie că vrei sau nu tot va trebui să faci anumite schimbări obligat de circumstanţe, dacă te ambiţionezi să faci tu primul pas, să vrei să evoluezi totul va fi mult mai natural şi mai plăcut. Nimănui nu îi place să lucreze sub tensiune.

Teama de singurătate te închide într-un mediu toxic

Într-o oarecare măsură toţi ne temem de singurătate fie că recunoaştem sau nu. Această teamă te poate împiedica să te regăseşti pe tine însuţi. Să descoperi ce anume îţi place şi de ce ai nevoie cu adevărat. Detaşeză-te un pic de oamenii din jurul tău şi încearcă să afli care este motivul pentru care ei îţi sunt benefici. Dacă răspunsul este că îţi este frică de faptul că singur nu te poţi descurca, asta este doar o falsă iluzie. Nu încerca să te ataşezi emoţional de nimeni. Oamenii sunt călători prin viaţa ta, iar plecarea lor la un moment dat îţi poate cauza anumite dezechilibre emoţionale.

Citeşte şi: Tu ştii ce frici îi transmiţi copilului tău

Acceptă fiecare persoană din viaţa ta cu bune şi cu rele, însă nu uita că prioritar eşti tu. În relaţia de cuplu să rămâi alături de partener doar din teama de singurătate poate să te închidă şi să te facă mai introvertit decât eşti. Nu accepta tabieturile sau plăcerile celor din jur doar ca să nu rămâi singur. Vezi ce îţi face plăcere să faci şi astfel nu vei mai fi singur nici o zi din viaţa ta.

Înscrie-te la diferite cursuri, ateliere, descoperă-te în fiecare zi câte puţin şi astfel te vei putea bucura de tine aşa cum te bucuri de prezenţa celor din jurul tău.