Ce dezvăluie fobiile despre firea ta

1 2 jpg jpeg

Ipohondria

Teama permanentă de a lua vreo boală sau ipohondria arată dependenţa de control, o persoană disciplinată şi care se pierde cu firea în situaţii imprevizibile.

Glosofobia

Numită şi glosofobie, frica de a vorbi în public dezvăluie o persoană introvertită, care preferă singurătatea în timpul liber mai mult decât compania amicilor.

Nictofobia

Paradoxal, frica de întuneric indică şi o persoană creativă, plină de viaţă, pozitivă, pentru că, în lipsa reperelor vizuale, mintea crează scenarii. Gândirea pozitivă poate fi o soluţie pentru cei care au probleme din cauza acestei fobii.

Agorafobia

Teama de spaţiile deschise, de aglomeraţie sau de mulţimi din spaţiile publice este frecventă la femeile între 20 şi 40 de an şi poate fi un răspuns la un eveniment traumatic. Dacă observi la tine aceste temeri, află că ele indică despre caracterul tău că nu-ţi place să-ţi fie invadat spaţiul, că eşti rezervată şi preferi să cunoşti foarte bine pe cineva înainte să te apropii mai mult.

Autofobia

Frica de singurătate sau autofobia cuprinde pe cei care vor să fie în centrul atenţiei, să aibă parte de dovezi de iubire din partea celorlalţi. Sunt sociabili, dependenţi de prezenţa celor din jur, dar dacă nu le sunt recunoscute calităţile se simt nesigure şi se retrag.

Acrofobia

Teama de înălţimi, de mişcare, de zgomote sau acrofobia ascund frica de necunoscut şi arată o persoană cu o fire complexă. Aceia care au astfel de temeri acceptă totuşi să aibă experienţe noi, să lege noi prietenii, să călătorească. Contradicţiile apar în momentul în care sunt nevoiţi să ia decizii şi sunt nehotărâţi.