Care sunt cele mai mari temeri masculine?

1 2 jpg jpeg

Fobia este cunoscută ca fiind o stare patologică de nelinişte şi de frică obsedantă, iraţională, ce adesea poate fi dusă la extrem.

Despre fobie este foarte ciudat faptul că doar gândindu-te că este posibil să te confrunţi cu o anumită situaţie, se poate declanşa.

Iar cel mai bun exemplu în această privinţă o reprezintă teama de înălţime. Doar la gândul că trebuie să urci la o înălţime foarte mare sau să stai pe acoperişul unui bloc îţi poate crea anumite blocaje atât la nivel psihic cât şi fizic.

Însă când vine vorba despre fricile bărbaţilor lista poate continua cu uşurinţă, iată o parte dintre cele mai des întâlnite fobii:

Frica de chelie

1 2 jpg jpeg

Cunoscută de specialişti şi sub denumirea de phalacrofobia sau peladofobia, aceasta este una dintre cele mai mari temeri ale bărbaţilor o dată cu înaintarea în vârstă.

Simplul gând că pot rămâne fără podoaba capilară declanşează o serie de reacţii la nivelul subconţtientului, cei mai mulţi punând sub semnul întrebării anumite aspecte legate de masculinitatea lor. În felul acesta se pot confrunta cu atacuri de panică, de autoizolare, bătăi neregulate ale inimii, transpiraţie excesivă şi inclusiv greaţă.

Frica de căsătorie

Gamofobie se manifestă prin teama exagerată de a renunţa la viaţa de burlac. Practic, sunt bărbaţi care doar la gândul că trebuie să îşi asume responsabilitatea unei familii, să renunţe la tabieturile lor sau să împartă casă cu altcineva, le trezeşte anumite reţineri şi semne în subconştient.

Adesea, ei riscă să rămână burlaci toată viaţă şi să se bucure de singurătatea care nu îi constrânge la absolut nimic.

La polul opus se află teama de singurătate, definită ca monofobie, şi asta o poţi observa foarte bine mai ales că persoanele respective susţin sus şi tare că nu au nevoie de nimeni pentru a fi fericiţi. Însă în realitate, tocmai faptul că nu au pe cineva alături le produce la nivelul subconştientului anumite blocaje şi favorizează lipsa de încredere.

Află cum să te fereşti de depresie AICI

Frica de femei frumoase

Această teamă a bărbaţilor ocupă cam acelaşi loc cu frica de sărăcie. Bărbaţii se simt adesea datori de a susţine financiar bunăstarea familiei dar şi femeia cu care îşi împart viaţa. Asftel că dacă ei identifică un minim de risc financiar, imediat se va activa la nivelul subconştientului o panică ce se va răsfrânge atât la nivel social cât şi economic.

Teama de femei frumoase şi inteligente poate fi una din sursele de nesiguranţă a bărbaţilor atât la nivel intelectual cât şi social.

Frica faţă de disfuncţiile erectile

2 jpg jpeg

Teama că nu îşi mai pot satisface partenera le dă mari bătăi de cap bărbaţilor. Această fobie le poate afecta serios respectul faţă de sine în primul rând, la fel cum este şi teama de ejacularea precoce, urmată de impotenţă.

De asemenea printre fobiile bărbaţilor se mai poate regăsi teama de prostituate sau cea de virgine, precum şi frica de nuditate cunoscută şi sub denumirea de gimnofobie.

La polul opus teama de a avea o erecţie în spaţiul pubic le dă bătăi de cap reprezentanţilor sexului tare.

Una dintre cele mai ciudate fobii este ergasiofobia, adică teama anormală de a lucra, aceşti oameni fiind destul de anxioşi când se află la serviciu şi câteodată reprezintă un simptom al unei boli mentale.