Ai o fobie? Poţi scăpa de ea în 10 minute

1 2 jpg jpeg

Cele mai frecvente frici ┼či fobii sunt: teama de vorbit ├«n public, frica de zbor, frica de spa┼úii deschise sau de spa┼úii ├«nchise (claustrofobie), frica de ├«nal┼úime, fobia de paianjeni, de ┼čerpi, etc. Speciali┼čtii de la Asocia┼úia Rom├ón─â de Hipnoz─â folosesc o metod─â eficient─â ┼či foarte rapid─â de a sc─âpa de aceste temeri, care sunt foarte d─âun─âtoare pentru dezvoltarea noastr─â psihic─â ┼či mental─â. Regresia Hipnotic─â este o metod─â revolu┼úionar─â cu ajutorul c─âreia putem s─â mergem ├«napoi, ├«n trecutul nostru, ┼či s─â afl─âm cauza principal─â a problemei cu care ne confrunt─âm. Regresia Hipnotic─â con┼úine numeroase tehnici, iar una dintre acestea, extrem de simplu de utilizat chiar ┼či f─âr─â ajutorul cuiva, se nume┼čte Linia Timpului. Odat─â descoperit─â cauza, prin aceast─â tehnic─â ÔÇô cu sau f─âr─â induc┼úie hipnotic─â ÔÇô o putem desc─ârca emo┼úional, iar ├«n numai 10 minute fobia noastr─â a disp─ârut ca prin minune.

├Äntr-o prezentare sus┼úinut─â recent la Oradea de c─âtre Eugen Popa, pre┼čedintele Asocia┼úiei Rom├óne de Hipnoz─â, acesta a folosit tehnica Linia Timpului cu Diana, o student─â de 22 ani, care se confrunta cu o puternic─â fobie de ┼čerpi. ├Än numai 10 minute, specialistul ├«n hipnoterapie a reu┼čit s─â identifice cauza principal─â pentru care t├ón─âra a dezvoltat aceast─â fobie ┼či s─â o ajute s─â scape de aceast─â povar─â.

ÔÇťIni┼úial, am vrut s─â m─â asigur c─â reac┼úia sa este ├«ntr-adev─âr una puternic─â ┼či m-am jucat pu┼úin cu imagina┼úia ei pentru asta. I-am sugerat c─â are la picioare un ┼čarpe. A avut un r─âspuns clar ┼či instant, ceea ce mi-a indicat c─â, ├«ntr-adev─âr, are o emo┼úie negativ─â foarte puternic─â fa┼ú─â de ┼čerpi. Am ├«nceput apoi s─â lucr─âm ┼či s─â ne juc─âm cu Linia Timpului ┼či am g─âsit destul de rapid cauza fobiei sale, care s-a ├«ntip─ârit ├«n subcon┼čtientul s─âu, ├«n copilarie. Cum se ├«nt├ómpl─â de foarte multe ori atunci c├ónd faci o regresie hipnotic─â, simpla descoperire a momentului c├ónd aceast─â fric─â de ┼čerpi s-a instaurat ├«n via┼úa ei, a fost suficient pentru a o desc─ârca. Am ├«nceput s─â port o discu┼úie simpl─â cu Diana ┼či am creat un alt r─âspuns la acel stimul (┼čarpele), dup─â care am ├«ncheiat ┼čedin┼úa. Totul a durat fix 10 minute, iar problema ei a disp─ârut pentru totdeaunaÔÇŁ, explic─â Eugen Popa, pre┼čedintele Asocia┼úiei Rom├óne de Hipnoz─â.

Care sunt pa┼čii pe care trebuie s─â-i urm─âm pentru a sc─âpa de fobie?

Pa┼čii sunt relativ simpli ┼či accesibili oricui. Pentru a te ajuta ┼či a-i aplica c├ót mai bine, urm─âre┼čte demonstra┼úia ┼či apoi practic─â ┼či tu pentru a sc─âpa de cea mai mare team─â din via┼úa ta.

1) Vizualizeaz─â Linia Timpului. Afl─â sau imagineaz─â-┼úi unde se afl─â Trecutul ┼či Viitorul, t─âu ┼či trage o linie ├«ntre ele. Nu este obligatoriu ca linia s─â fie dreapt─â;

2) Descoper─â atributele Liniei Timpului: grosime, culoare, etc.;

3) ├Än mintea ta, ridic─â-te la 2-3 metri deasupra liniei ┼či men┼úine vie problema pe care vrei s─â o rezolvi;

4) Prive┼čte c─âtre trecut ┼či plute┼čte ├«napoi p├ón─â descoperi cauza problemei;

5) Identifică detalii legate de cauza care a condus la apariţia acestei probleme în viaţa ta;

6) Recadreaz─â acest moment. Prive┼čte ├«ntreaga situa┼úie din alt unghi, din alt─â perspectiv─â;

7) Revino înapoi în prezent;

8) Bucur─â-te de rezultat.