Afl─â ce spun ticurile despre tine!

1 2 jpg jpeg

T icuri, ritualuri, obsesii, supersti┼úii. Toate intr─â ├«n aceea┼či categorie ┼či toate se accentueaz─â ├«n momente de tensiune sau ├«n st─âri de anxietate. Dac─â maniile celor din jur ne irit─â de cele mai multe ori, cele proprii ne lini┼čtesc. Iat─â c├óteva dintre cele mai comune manii explicate de psihologi. Nu te sim┼úi bine dac─â nu bei 4 cafele pe zi.

Lipsă de încredere

Un consum excesiv de cafea este semn c─â ai nevoie de stimulente pentru a lupta ├«mpotriva anxiet─â┼úii ┼či a fricii. ├Än general, maniacii cafelei nu au destul─â ├«ncredere ├«n ei ┼či ├«ncearc─â s─â-┼či dinamizeze Eu-ul cu ajutorul energizantelor.

Încerci să te impui

C├ónd te joci cu p─ârul, ├«l str├óngi sau ├«l dai pe spate, este semn c─â ├«┼úi dore┼čti de fapt s─â te joci cu interlocutorul t─âu, s─â ai o putere asupra lui. Ac┼úion├ónd ├«n acest fel ├«ncerci s─â-┼úi m─âre┼čti for┼úa personal─â.

Mai po┼úi citi ┼či:

- Am ticuri, dar ma tratez

- Cum reacţionezi la ticurile copilului

- Cum îl scapi pe copil de ticuri

Te speli pe mâini foarte des.

Experienţele cotidiene îţi provoacă neplăceri

Sp─âlatul prea des al m├óinilor poate ├«nsemna c─â ├«ncerci s─â scapi de ceea ce ai tr─âit ├«n cursul zilei, c─â experien┼úele ┼či mediul ├«n care ├«┼úi duci existen┼úa nu ├«┼úi sunt pe plac.

Frica de moarte

O persoan─â care ordoneaz─â ├«ncontinuu ceea ce g─âse┼čte ├«n jur simte nevoia de a controla situa┼úia. ├Än subcon┼čtientul ei este ├«ntip─ârit─â ideea c─â dac─â totul este perfect, via┼úa sa nu va mai fi ├«n pericol.

Ai senza┼úia c─â nu e┼čti ├«n┼úeles

Aceast─â manie de a te juca cu diferite obiecte (cu pixul, cu bricheta, cu foile de h├órtie) vorbe┼čte de cele mai multe ori despre frustrarea de a nu te sim┼úi ├«n┼úeles. E┼čti dezam─âgit c─â ideile tale nu sunt acceptate. Dar mai poate ├«nsemna, desigur, ┼či o plictiseal─â profund─â.

Te simţi vulnerabil

Acest tic arat─â o nesiguran┼ú─â ┼či o ne├«ncredere ├«n propriile for┼úe. Te sim┼úi vulnerabil, de unde aceast─â nevoie obsesiv─â de a te asigura c─â totul este ├«n regul─â.

├Äncerci s─â stabile┼čti o rela┼úie mai profund─â

Dac─â obi┼čnuie┼čti s─â ├«l atingi pe cel cu care vorbe┼čti ├«nseamn─â c─â sim┼úi nevoia s─â stabile┼čti o leg─âtur─â mai apropiat─â cu acea persoan─â.

Mesteci aproape încontinuu gumă

Refuzul de a acţiona

├Än general, persoanele care au obiceiul s─â mestece des gum─â se tem sau am├ón─â c├ót pot de mult s─â ia decizii. Ele prefer─â s─â ÔÇ×mesteceÔÇť lucrurile ┼či evit─â s─â ac┼úioneze.

Nu te poţi abţine să desenezi pe o foaie albă

Nevoia de a-ţi comunica emoţiile

Semnifica┼úia m├ózg─âlelilor variaz─â ├«n func┼úie de locul ├«n care sunt realizate pe pagin─â. Dac─â desenezi pe centrul paginii, e┼čti o persoan─â destul de deschis─â, dac─â folose┼čti partea st├óng─â ├«nseamn─â c─â ├«┼úi este fric─â de viitor, iar dac─â o folose┼čti pe cea dreapt─â ├«nseamn─â c─â sim┼úi nevoia s─â-┼úi comunici emo┼úiile. Dac─â obi┼čnuie┼čti s─â m├ózg─âle┼čti ├«n josul foii, e┼čti o persoan─â cu picioarele pe p─âm├ónt.

Click! de la cititori

De c├óte ori particip la o ┼čedin┼ú─â, la serviciu, nu m─â simt bine dac─â nu desenez ceva pe o coal─â. To┼úi colegii mei au observat acest lucru ┼či glumesc pe seama mea. B─ânuiesc c─â este un semn al agita┼úiei interioare.