Vreau să aduc zâmbetul pe buzele soţiei mele

1 2 jpg jpeg

Boală şi suferinţă? Ne-am imagina că fac parte din scenariul unei vârste mai înaintate. Dar realitatea ne schimbă părerea. Suferinţa fizică apare oricând, iar în faţa ei nu ne rămâne decât să căutăm. Soluţii, ajutor, miracole... Ne rugăm Domnului să treacă. Sau să ne fie mai bine. Ori măcar cei dragi să nu sufere cu noi. Aşa gândeşte şi Sorin Căpăţână, din Bucureşti. Are 34 de ani, iar în urmă cu doi ani a fost diagnosticat cu cancer testicular cu metastaze la plămâni, la creier şi la ficat.„De atunci, viaţa mea se învârte între spitale”, spune bărbatul. A făcut trei operaţii şi aproape un an de chimioterapie. Au fost momente când răul dat de chimicale îl ademenea pe calea mai uşoară. Şi dacă ar fi renunţat?! „Nu renunţ, merg mai departe, deşi îmi este greu. Am speranţa că Dumnezeu ne ascultă tuturor rugăciunile. Soţia mea este tristă, ştiu că plânge tot timpul, fără ca eu s-o văd. Nu vreau s-o mai văd aşa”, mărturiseşte Sorin. „Nu ştiu dacă voi avea vreodată copii” Nici nu trecuseră doi ani de la căsătorie, că Sorin a fost diagnosticat cu cancer. ”Cancerul testicular a adus odată cu el lacrimile, nesiguranţa şi deznădejdea în familia noastră”, spune Alexandra, soţia lui Sorin. A mai adus şi o durere mare pentru cuplul proaspăt căsătorit.„Nu ştiu dacă voi avea vreodată şansa să am un copil, dar ştiu că îmi doresc cu adevărat să mă fac bine. Sunt mulţi copii singuri pe lume şi cu siguranţă îl voi face fericit pe unul dintre ei”, crede Sorin. Cei doi soţi au plecat pe noul drum cu încrederea că boala lui Sorin are leac.

2 jpg jpeg

În septembrie 2010 Sorin a fost operat la Spitalul Fundeni de cancer testicular. În urma unui tomograf, medicii au observat că tumoarea se extinsese la plămâni. Au urmat câteva luni de chimioterapie. Jumătate de an mai târziu, Sorin a fost supus unor intervenţii în zona capului, pentru că tumoarea se răspândise şi la creier. Imediat după, au urmat radioterapia, chimioterapie (a doua serie, mai puternică) şi multe alte intervenţii şi proceduri, majoritatea cu rezultate bune. Problematice au rămas însă leziunile de la nivelul plămânilor, care evoluează. Între lunile martie şi mai ale acestui an, Sorin a consultat mai mulţi medici pentru a stabili natura tumorii pulmonare. Numai că niciun medic nu s-o oferit să-l opereze.

Sorin urmează în prezent alte şedinţe de chimioterapie. Iar medicii i-au recomandat de urgenţă un transplant autolog de celule stem, care nu poate fi efectuat în spitalele din România. Soţii Căpăţână au nevoie de 100-150 de mii de euro. În sumă nu intră costurile chimioterapiei sau al analizelor necesare, doar cel al intervenţiei.

„Am rezistat eroic celor trei operaţii, operaţia de cancer testicular şi operaţiilor de metastază şi recidivă cerebrală, celor 11 luni de chimioterapie, efectelor adverse, greţurilor şi momentelor când am vrut să renunţ la tot”, spune Sorin. Vrea să se vindece, pentru că ştie că „asta îi va reduce zâmbetul pe buze soţiei mele”.

Dacă vrei să fii alături de familia Căpăţână, poţi dona o sumă oricât de mică în contul deschis la ING Bank România, pe numele Căpăţână Alexandra Georgiana. Te vor ajuta următoarele date:

LEI RO52INGB0000999900475760

EURO RO91INGB0000999902680353

SWIFT CODE: INGBROBU

ING BANK N.V AMSTERDAM

Sos. Kiseleff nr. 11-13, sector 1, Bucuresti.

Info: Periodic, soţia lui Sorin postează informaţii noi despre starea lui pe blogul personal. Îi poţi urmări povestea pe linkul: http://helpsorin.500mb.ro/.