Vindecă-te singur cu ajutorul autohipnozei

1 2 png png

Despre autohipnoză

Aceasta este acea stare de relaxare totală, când ai reuşit să elimini toţi factorii din exterior şi rămâi doar tu cu tine. Spre exemplu eşti pe un platou montan, respiri adânc şi rămâi blocat în contemplarea peisajului mirific.

De asemenea, poate te uiţi la un film, şi, pentru un moment, rămâi acolo sau eşti la un concert de muzică clasică (Bach) şi datorită sunetelor de frecvenţă înaltă intri într-un fel de transă. În astfel de momente în care atingi un nivel de meditaţie poţi lucra cu inconştientul, transmiţîndu-i mesaje positive.

Totuşi, dacă doreşti ca acest tip de auto-terapie să dea rezultate, trebuie să o practici în mod regulat şi să te înhami cu răbdare.

Cei 3 din mintea omenească: Conştient – Subconştient – Inconştient

Spre deosebire de nivelul conştient (eul nostru) când suntem treji, atenţi la mediul exterior şi raţionali, inconştientul este supra-eul.

Mai pe scurt, inconştientul este responsabil să înregistreze non-stop toate informaţiile din jur şi gândurile noastre. Tot el asigură controlul tuturor funcţiilor biologice ale corpului uman (spre exemplu: respiraţia, digestia).

Subconştientul este acea legătură din noi cu divinitatea şi este un fel de liant între raţiune (conştient) şi memorie (inconştient). Freud spunea despre subconştient că este un conflict între cele două. Intuiţia este tot o sursă a subconştientului, şi se spune că femeile stau mult mai bine la acest capitol, spre deosebire de bărbaţi.

Inconştientul, un aliat împotriva bolilor

Cu ajutorul său poţi să îţi programezi o stare de bine, de bucurie, ba chiar poţi aduce lucrurile la care visezi în viaţa ta: o relaţie stabilă. De asemnea cu ajutorul său poţi să-ţi învingi fricile (ex: teama de zbor cu avionul, frica de vorbit în public) şi să elimini stresul.

Ba chiar poţi, cu ajutorul formulelor mentale pozitive, să scăpi, dacă perseverezi şi chiar îţi doreşti, de alcoolism sau fumat.

Însă dacă atunci când te doare ceva sau întâmpini o problemă, faci din ea o obsesie, este mai greu să te vindeci prin acest procedeu al autohipnozei.

Pregăteşte-te!

Înainte de a începe autohipnoza , fă o listă cu obiectivele dorite (exemple: vreau să slăbesc, vreau să nu mă mai doară tot timpul capul, vreau să elimin stresul, vreau să fac mai mulţi bani).

Mergi într-un loc liniştit şi pune o muzică relaxantă. Trage draperiile, opreşte televizorul şi telefonul. Închide ochii, trage mult aer în piept şi închipuie-ţi că inspiri un aer foarte curat, de culoarea unei lumini albe.

Respiră astfel până când această lumină coboară în tot corpul, te învăluie uşor o senzaţie de căldură. Expiră tot ceea ce te deranjează la tine, ca pe un nor cenuşiu care te scapă de toate impurităţile şi grijile avute. Treptat, treptat, fiecare membru al corpului se relaxează.

Metoda autosugestiei

Pentru aceasta ai putea folosi un reportofon. Cu ajutorul său nu mai trebui să fii stresat şi să te concentrezi pentru a găsi cuvintele pozitive sau sugestiile auto-vindecătoare.

O altă idee ar fi ca în fiecare dimineaţă se te uiţi în oglindă şi să spui pe un ton cald, calm, următoarele propoziţii:

„Sunt sănătos, deştept, frumos şi am succes în toate.“

„Eu pot să duc la bun sfârşit toate sarcinile de la serviciu.“

„Eu pot să fiu fericit.“

„Eu pot şi vreau să mă vindec de depresie.“

„Totul se va rezolva şi voi scăpa de stres.“

„Astăzi capul mă va durea din ce în ce mai puţin.“

„O să întâlnesc o persoană care mă va face fericit.“

Metoda vizualizării

Suferi de durere în gât sau ai un blocaj şi nu poţi vorbi, ce poţi face?

În primul rând trebuie să crezi cu tărie că te poţi vindeca şi că această metodă îţi poate rezolva problema.

Exerciţiu: Poţi vizualiza un cerc la nivelul gâtului, un fel de măr cu energie. Încearcă uşor, cu puterea minţii, să-l poziţionezi în locul unde întâmpini problema de sănătate. Fă-l apoi să se rotească uşor în sensul acelor de ceasornic, acţionând astfel ca un burete ce absoarbe durerea sau care te încarcă cu energie pentru a debloca zona afectată.

Vindecare miraculoasă

Actorul român, Dorel Vişan a folosit tehnica vizualizării pentru a se vindeca de hepatită C. Ajuns într-un moment greu al vieţii sale, îndrăgitul artist şi-a propus să să se vindece folosind puterea minţii, lucru ce i-a şi reuşit.

Ştiai că…

...poţi folosi autohipnoza atât în mod terapeutic dar şi ca metodă de dezvoltare personală şi profesională?