VIDEO: Există viaţă după divorţ

1 2 jpg jpeg

Descarcă-ţi emoţiile

Nimeni nu se căsătoreşte cu gândul că, într-o zi, va divorţa. Chiar dacă despărţirea este dorită, divorţul tot reprezintă o pierdere.

Plângi, dacă asta simţi să faci. Astfel te descarci de emoţii şi de tensiuni. Sentimentele sunt contradictorii, e posibil să simţi remuşcare pentru ceea ce ai făcut sau pentru ce nu ai făcut.

De cele mai multe ori apare întrebarea: cu ce am greşit? Nu te învinovăţi şi nu insista asupra acestor acuze aduse la adresa ta. Resemnează-te şi gândeşte-te că spaţiul gol din inima ta se va umple din nou, când vei fi pregătit(ă).

În perioada imediat următoare despărţirii e bine să apelezi la un specialist. Psihologul te va ajuta să vorbeşti despre trăirile tale şi să te descarci de emoţiile negative.

Cel mai important, un terapeut te va încuraja să îţi iei destinul în propriile mâini şi să ai mai multă încredere în tine. Este cunoscut faptul că un divorţ lasă sechele în sufletele ambilor parteneri.

Apreciază-ţi calităţile

Un sfat de care trebuie să ţii cont este să înveţi să te apreciezi. Redescoperă-ţi calităţile şi complimentează-te cât poţi de des. Cu siguranţă există multe motive pentru care ceilalţi te admiră. Fă-o şi tu.

Bucură-te de calităţile tale, dar apreciază-ţi şi defectele. Le poţi transforma, la momentele potrivite, în calităţi deosebite. Cu cât ai mai multă încredere în tine, cu atât depăşeşti mai uşor etapa dureroasă pe care o presupune o astfel de ruptură.

Reînvie pasiunile uitate

Dacă ai încheiat un mariaj de lungă durată, înseamnă că e foarte posibil să fi renunţat la multe pasiuni şi hobby-uri pe care le aveai înainte de căsătorie.

De dragul partenerului, care nu agreea unele din pasiunile tale, posibil să fi uitat de ele. E timpul să te bucuri din nou de hobby-urile tale.

Bucură-te de libertate Să fii singur(ă) nu înseamnă să te izolezi şi să nu ieşi în „lume“. Singurătatea se poate transforma în ceva bun pentru tine. Acum, că nu mai eşti într-o relaţie cu obligaţii, ai mai mult timp pentru tine.

Răsfaţă-te cu lucruri care îţi fac plăcere. Ieşi în oraş cu prietenii, dansează. Nu trebuie să mai dai socoteală nimănui cu ce faci în timpul tău liber. Experimentează activităţi noi şi bucură-te de perioada asta de „respiro“.

Vei putea lua decizii corecte privind viitoarea relaţie şi nu vei accepta orice umăr pe care să plângi, doar din cauza singurătăţii.

Când te simţi pregătit(ă) să începi o nouă relaţie, nu te speria că trebuie să treci din nou prin emoţiile primei întâniri. Apreciază-ţi sentimentele şi încearcă să faci câteva schimbări şi pe acest segment.

Dacă în trecut preferai să vorbeşti cu persoane dintr-un anumit mediu social, spre exemplu erai atras(ă) de economişti şi de oameni de afaceri, acum ai putea să cunoşti oameni care sunt de profesie profesori, farmacişti, doctori sau chiar avocaţi.

Noul început nu trebuie să fie copiat după vechiul început. Ai nevoie de o schimbare în viaţa ta, şi aceasta trebuie să-ţi priască. În ultimul rând, trebuie să înţelegi că un divorţ te ajută să te întorci la tine, la nevoile tale şi la lucrurile care îţi fac plăcere.