VIDEO: Cum ne influenţează prietenii starea de sănătate

1 2 jpg jpeg

Ie┼čirile ├«n ora┼č ne relaxeaz─â F─âr─â niciun dubiu, exist─â o leg─âtur─â important─â ├«ntre via┼úa social─â ┼či s─ân─âtatea noastr─â. ┼×i nu e vorba aici doar de s─ân─âtatea emo┼úional─â ┼či de cum ne sim┼úim psihic, ci ┼či de modalitatea ├«n care se r─âsfr├ónge influen┼úa prietenilor asupra bunei func┼úion─âri a organismului, adic─â de rezultatele pozitive care se resimt asupra fizicului.

Orice ie┼čire, fie c─â este vorba de un suc sau de o cafea pe care le servim ├«n ora┼č, ├«mpreun─â cu o persoan─â drag─â care ne binedispune, poate s─â ne fac─â s─â uit─âm de necazuri sau pur ┼či simplu s─â nu mai acord─âm at├ót de mult─â importan┼ú─â lucrurilor nepl─âcute din jur. Iar acest lucru este man─â cereasc─â pentru psihic, care e ┼či a┼ča destul de ├«ncordat dup─â o zi de munc─â.

Faptul de a ne dest─âinui unui prieten ┼či de a mai sc─âpa de activit─â┼úile cotidiene ├«nseamn─â mai pu┼úin stres ┼či mai mult─â relaxare. B─ât─âile inimii se lini┼čtesc, scade presiunea s├óngelui ├«n organism, temperatura corpului se face treptat tot mai mic─â ┼či procesul de digestie ├«ncepe s─â-┼či reintre lini┼čtit ├«n drepturi.

Prea mult stres ├«n organism pentru o perioad─â ├«ndelungat─â de timp poate fi extrem de d─âunator. Poate s─â ne afecteze sistemul imunitar ┼či capacitatea de a sc─âpa de adrenalina acumulat─â peste zi. ├Äns─â discu┼úia cu un prieten, vizionarea unui film ┼či situa┼úiile amuzante sau relaxante v─â pot binedispune ┼či ├«ndep─ârta tensiunile din organism.

Speciali┼čtii ne recomand─â s─â st─âm cel pu┼úin de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â ├«n compania unui prieten. De preferat este ca ie┼čirile s─â fie f─âcute ├«n locuri cu muzic─â relaxant─â ┼či c├ót mai departe de agita┼úia ora┼čului. Cu toate acestea, chiar ┼či petrecerile ┼či momentele mai agitate petrecute al─âturi de prieteni ne ├«ndep─ârteaz─â de situa┼úiile presante ┼či ne ajut─â s─â facem fa┼ú─â cu brio problemelor de zi cu zi.

)