VIDEO: Cum îţi recapeţi încrederea în forţele proprii?

1 2 jpg jpeg

Indiferent cât de sigur eşti pe tine, în unele cazuri simţi că deciziile tale nu aduc întotdeauna beneficii. Cu atât mai mult cu cât treci printr-o perioadă stresantă pentru tine atât la job, cât şi în viaţa personală. Un lucru e cert! Cel mai bine este să te mobilizezi şi să îţi pui priorităţile în ordine, nu să-ţi plângi de milă. Mizează pe lucrurile pe care le faci bine şi concentrează-te asupra celor care îţi dau energie. Fie că e vorba de o simplă ieşire la o cafea cu prietena ta bună sau de o excursie chiar şi de câteva zile în natură.

Încrede-te în forţele proprii

Cu toţii avem atât calităţi, cât şi defecte. Fiecare persoană în parte este bună la anumite lucruri mai mult decât la altele. Încearcă să te axezi pe ceea ce te face diferit/ă şi transformă criticile celor din jur în decizii care să îţi aducă beneficii. Poţi învăţa câte ceva de la fiecare persoană cu care intri în contact şi nu încerca să eviţi prietenii care te pot ajuta în astfel de situaţii. Dacă este cazul, cere ajutor celor în care ai încredere. Treptat îţi vei recăpăta încrederea în forţele proprii.

Ai grijă de tine!

Combină alimentele astfel încât să-ţi formezi un stil alimentar cât mai sănătos, care să-ţi ofere energia necesară pentru tot parcursul zilei. Chiar dacă nu eşti un mare fan al sporturilor, optează pentru drumeţiile în aer liber care să te ajute să te relaxezi şi să-ţi ofere liniştea necesară pentru a-ţi pune gândurile în ordine. Poţi hoinări prin magazine pentru a-ţi cumpăra bluza care îţi ,,face cu ochiul” de ceva timp sau să te relaxezi cu ajutorul băilor cu uleiurile eseţiale.

Pune-ţi în ordine priorităţile

Cu toţii ne dorim cu ardoare anumite lucruri. Încearcă să-ţi pui în ordine ideile şi gândeşte-te la un plan care să te ajute să obţii ceea ce îţi doreşti. Implică-te în toate etapele planului tău şi bucură-te şi de cele mai mici reuşite. Este vorba de munca şi realizările tale. Dacă un lucru nu iese exact cum ţi-ai propus, nu este nici o problemă. Poţi căuta o altă modalitate pentru a reuşi să obţii ceea ce îţi doreşti. Important este ca tu să să duci la bun sfârşit acest plan mai devreme sau mai târziu.