VIDEO: Criza financară a ajuns o problemă de cuplu?

1 2 jpg jpeg

În general, banii ajung să erodeze încet-încet cuplul din cauza ideilor preconcepute. Bărbaţii cred că ei au ultimul cuvânt în cheltuirea banilor. Pe de altă parte, o mare parte din femei sunt de părere că principalul rol al bărbatului este să aducă banii în casă şi apoi să o lase pe ea să-i administreze.

Administraţi banii împreună

Dacă partenerul tău împarte banii fără să te întrebe şi pe tine, nu întârzia să stai de vorbă cu el. Atitudinea sa este influenţată de educaţie. Dacă aşa a fost crescut, este de înţeles de ce acum simte nevoia de a avea control asupra mai multor aspecte ale vieţii voastre de cuplu, printre care şi finanţele. Dacă nu veţi comunica unul cu celălalt, este posibil ca în timp să apară frustrări care afectează relaţia.

Bugetul de cheltuieli e întotdeauna de ajutor

Stabilirea unui buget de cheltuieli ar trebui să fie o prioritate. Doar aşa veţi reuşi să ţineţi o evidenţă a banilor. În acest sens, „înarmaţi-vă” cu un creion şi cu o agendă şi începeţi să faceţi calcule. Stabiliţi cine se va ocupa de achitarea dărilor la stat şi de cumpărături.

În plus, stabiliţi un fond special pentru cheltuielile neprevăzute precum problemele medicale, ieşirile în oraş, cadourile pentru zilele de naştere şi pentru concedii. Dacă fiecare îşi cunoaşte sarcinile, problemele nu ar trebui să mai apară.

Soluţiile potrivite vă scot din criză

În timp, banii pot deveni „mărul discordiei“ într-o relaţie, indiferent dacă aveţi probleme financiare sau nu. În această perioadă de criză financiară la nivel mondial, problemele pot apărea îndeosebi când unul dintre parteneri îşi pierde locul de muncă sau când banii nu sunt drămuiţi cu folos.

Specialiştii consideră că trebuie multă prudenţă în gestionarea crizei financiare, deoarece multe cupluri ajung chiar în pragul divorţului. Acesta este momentul în care vă veţi reproşa că sunteţi prea cheltuitori şi că nu aduceţi suficienţi bani în casă.

Însă problemele pot apărea şi atunci când situaţia financiară este foarte bună. În general, femeile cheltuiesc mai mulţi bani pe haine ceea ce nu scapă ochiului vigilent al bărbatului.

Copiii, prioritatea numărul 1

Din păcate, multe cupluri îşi dau seama că este nevoie de un fond special pentru educaţia copilului de-abia când acesta merge la facultate. Specialiştii sunt de părere că partenerii ar trebui să se pună de acord din timp cu privire la cheltuielile pentru studiile copilului. Acesta este un bun prilej să calculaţi împreună cu atenţie banii şi e o strategie care vă ajută să limitaţi cheltuielile inutile.

Reguli de administrare a finanţelor

De regulă, este bine ca nici unul dintre voi să nu cheltuiască mai mult decât aţi stabilit, fără a-l anunţa pe celălalt. Cumpăraţi lucruri de valoare doar când vă puneţi amândoi de acord.

Stabiliţi o zi pe lună în care să vorbiţi despre cum să împărţiţi banii. Nu trebuie să aveţi secrete atunci când vine vorba de bani.

Stabiliţi un buget de cheltuieli şi nu vă abateţi de la el.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Dacă banii sunt prea puţini nu e bine, deoarece riscăm să trăim în neajunsuri, iar dacă sunt prea mulţi, apar diverse discuţii pe tema cheltuirii lor. Banii sunt simbolul puterii şi al dominaţiei, iar persoana care îi posedă simte că are un atu faţă de restul. De semenea, persoanele care nu îi posedă se pot simţi dependente de cele care au bani.

Dacă există acestă situaţie în cuplu, aţi putea avea controlul finanţelor prin rotaţie. În plus, banii pot da mari bătăi de cap persoanelor care nu au un simţ practic dezvoltat şi nu ştiu cum şi pe ce să îi cheltuiască.