Trucuri pentru a ţine minte orice

1 2 jpg jpeg

Iată câteva trucuri pentru a ţine minte orice

Britanicul Dominic O’Brien, de opt ori câştigător al Campionatului Mondial de Memorat, a dezvăluit câteva trucuri pentru a ţine minte orice. Iată câteva dintre acestea:

Utilizarea asocierii este unul dintre eficientele trucuri cu ajutorul căruia vei putea ţine minte orice. Pentru a reţine o înşiruire de cuvinte (precum o listă de cumpărături), trebuie să faci o asociere între ele. Spre exemplu, dacă trebuie să reţii cuvintele struguri, lapte, pepene şi perdea, imaginează-ţi o vacă ce poartă în fiecare ureche un ciorchine de struguri, e “încălţată” cu câte un pepene şi poartă pe spate, ca pe o mantie, o perdea. Cu cât imaginea creată e mai stranie, cu atât mai bine.

Unul dintre trucurile pentru a ţine minte orice este şi folosirea acronimelor. Foloseşte acronime extinse pentru a-ţi aminti anumite informaţii. Spre exemplu, pentru a reţine ordinea planetelor din sistemul solar, foloseşte-te de fraza “miercuri, vineri, post, marţi, joi, sâmbătă unii nebuni postesc”.

Repetiţia şi propoziţiile simple – două trucuri pentru a ţine minte orice

Şi regula de cinci se numără printre trucurile gândite pentru a ţine minte orice. Iată care este această regulă: pentru a te asigura că nu uiţi anumite informaţii, este foarte important să ştii când este foarte important să le repeţi. Prima recapitulare: Imediat după ce ai citit informaţiile. A doua recapitulare: 24 de ore mai târziu. A treia recapitulare: O săptămână mai târziu. A patra recapitulare: O lună mai târziu. A cincea recapitulare: Trei luni mai târziu. Dacă vei utiliza acest truc, cu siguranţă vei ţine minte orice.

Propoziţiile simple este un alt truc cu ajutorul căruia vei putea ţine minte orice. Iată ce trebui să faci. De exemplu, pentru a reţine mai uşor codurile PIN, parolele etc, creează propoziţii simple cu ajutorul unor cuvinte ce au un număr de litere corespunzător numerelor din respectivul cod sau acea parolă. Spre exemplu, codul PIN “6349″ poate fi reţinut foarte uşor prin propoziţia “Numele meu este Gelu”.

Un alt truc pentru a ţine minte orice: organism sănătos. Exerciţiile fizice şi o alimentaţie sănătoasă sunt esenţiale pentru o memorie mai bună. Este bine să faci mişcare în fiecare zi şi consumi alimente bogate în antioxidanţi şi vitamine. Peştele gras precum somonul conţine acid folic şi acizi omega 3 şi este ideal pentru a-ţi menţine creierul sănătos. Aşa că, nutriţioniştii îţi recomandă să îl consumi cât mai des.