TEST: Cum te înţelegi cu rudele?

1 2 jpg jpeg

1. Primeşti o invitaţie, să îţi petreci sfârşitul de săptămână la nişte rude de la ţară. Care este reacţia ta? a) Te bucuri şi abia aştepţi să depănaţi amintiri. b) Nu te încântă foarte tare, pentru că ai prefera să ieşi cu nişte prieteni, dar nu refuzi totuşi invitaţia. c) Le spui politicos că ai deja planuri. 2. Cum îţi place să îţi petreci Sărbătorile? a) Toată familia se strânge acasă la cineva, îţi plac petrecerile mari, între rude. b) Depinde, uneori le petreci în familie, cu rudele, alteori preferi să stai acasă, cu partenerul. c) Alegi o vacanţă departe de oraşul în care locuieşti, unde mergi cu prietenii apropiaţi. 3. Ce faci când este ziua de naştere a unei rude apropiate? a) Îi oferi cu un cadou frumos. b) O suni la prima oră şi îi spui „La mulţi ani!“ c) Uiţi aproape mereu de aniversările celor din familie, iar când îţi aduci aminte suni să îţi ceri scuze. 4. Care crezi că este momentul prielnic să prezinţi un nou partener/o nouă parteneră familiei? a) Cu ocazia unei cine speciale, pe care o vei organiza la tine acasă. b) Organizezi o ieşire la masă, în oraş. c) Consideri că nu este nevoie de niciun moment special, oricum nu te interesează părerea familiei. 5. Cât de bine îţi cunoşti verişorii? a) Îi ştii pe toţi şi încerci să te întâlneşti cu ei cât de des posibil. b) Nu reuşesc să păstrez legătura cu toţi. c) Nu îi cunosc pe toţi, mi se întâmplă să descopăr verişori/verişoare de care nu ştiam. 6. Când te afli la o reuniune de familie, te simţi… a) …foarte fericit/ă. b) …în centrul atenţiei. c) …neînţeles/ neînţeleasă. 7. De câte ori îţi vizitezi părinţii sau fraţii/surorile?

a) Cât de des poţi, aceste reuniuni te umplu de energie.

b) De câteva ori pe an.

c) Mergi cam o dată pe an la ei şi ma vorbiţi din când în când la telefon.

a)…tolerantă.

b)…maleabilă.

c)…independentă.

a) Eşti trist/ă şi cauţi o soluţie să fii alături de jumătatea ta.

b) Nu îţi convine situaţia, însă ai grijă să-i pregăteşti o mică surpriză în avans.

c) Trebuia să se întâmple şi lucrul acesta, veţi vorbi la telefon oricum în ziua aceea.

a) Pe unul dintre părinţi.

b) Pe partenerul de viaţă.

c) Îi telefonezi celui mai bun prieten.

Majoritate A

Rudele sunt foarte importante pentru tine

Eşti foarte apropiat/ă de rudele tale, de la părinţi, până la verişori, unchi şi mătuşi. Te înţelegi bine cu toată familia, eşti sufletul petrecerilor, dar şi o persoană pe care se pot baza atunci când apare câte un necaz.

Consideri că familia este cea mai important pentru a avea o viaţă cu adevărat împlinită. Te înţelegi din priviri cu cele mai multe dintre rudele tale.

Majoritate B

Te înţelegi bine cu toată lumea

Pentru tine, rudele sunt importante, însă nu exagerezi cu vizitele sau telefoanele. Mergi în vizite când sunt evenimente importante şi îţi oferi întotdeauna ajutorul. Le spui când te deranjează ceva şi nu menajezi pe nimeni. Tocmai pentru sinceritatea ta, dar şi pentru altruism eşti foarte apreciat/ă în familie.

Majoritate C

Preferi compania prietenilor

Tu eşti mult mai apropiat/ă de prieteni decât de familie şi preferi să fii în preajma lor. Nu îţi plac reuniunile familiale, pentru că ai rude pe care nici nu le cunoşti şi nu te simţi confortabil în preajma lor.

De aceea, te simţi în largul tău alături de prieteni, cu care simţi că poţi discuta orice. De aceea, preferi oricând o ieşire cu prietenii şi nu o masă cu rudele. Dar asta nu înseamnă totuşi că nu ţii foarte mult la membrii familiei tale.