TEST: Află cât de stresat eşti în doar 2 secunde!

1 2 jpg jpeg

Concepute de pshiatrul Akiyoshi Kitaoka, profesor la Universitatea din Kyoto, imaginile de mai jos pot ajuta la stabilirea nivelul de stres pe care îl resimţi.

2 jpg jpeg

Ideea principală a testului este următoarea: dacă vezi că liniile sau celelalte elemente din imagini nu se mişcă – atunci starea ta este una de relaxare.

2 jpg jpeg

În schimb, dacă observi că ele se mişcă uşor, specialistul psihiatru susţine că nivelul de stres pe care îl resimţi este unul moderat şi că ai nevoie de o vacanţă pentru a-ţi încărca bateriile.

2 jpg jpeg

Dar dacă elementele din imaginile următoare se mişcă destul de rapid – înseamnă că eşti foarte stresat şi că trebuie să faci ceva înainte de a ajunge să clachezi.

2 jpg jpeg

Sfaturi care te pot ajuta

- este bine să faci pauze la locul de muncă pentru a te mai relaxa, însă nu exagera cu relaxarea în timpul programului, pentru că ţi-ar putea afecta îndeplinirea sarcinilor; - pentru momentele de încordare ia-ţi o pereche de bile antistres; - ia-ţi o bicicletă în cazul în care nu ai una şi fă plimbări cu ea. Cel puţin te vei relaxa şi nu vei mai avea insomnii din cauza stresului.

INFO: Aproape 40% din bolile angajaţilor sunt cauzate de stresul de la locul de muncă, arată un sondaj recent.

Foto: http://www.bitrebels.com