Suntem to┼úi victimele unei societ─â┼úi bolnave? Despre ÔÇ×genera┼úia XanaxÔÇť, la Adev─ârul Live

1 2 jpg jpeg

La un moment dat ├«n via┼ú─â, o persoan─â adult─â din trei sufer─â de o afec┼úiune psihic─â. Medicamentele de tipul Xanax sunt ajutoare reale sau capcane ├«n care cad oamenii vulnerabili? Medicul Radu Teodorescu, pre┼čedintele Asocia┼úiei Rom├óne de Psihiatrie Comunitar─â, a vorbit la Adev─ârul Live despre frecven┼úa atacurilor de panic─â ┼či anxietate ├«n societatea noastr─â.

Cele mai importante declaraţii:

ÔÇ×Ideea articolului nostru a pornit de la faptul c─â medicamentul Xanax este cel mai des prescris medicament anxiolitic. Acum am descoperit c─â exist─â mai multe nereguli legate de acest medicament. Spre exemplu, el poate fi cump─ârat de pe internet sau din farmacii f─âr─â re┼úet─âÔÇť, poveste┼čte Lauren┼úiu Ungureanu, jurnalist ÔÇ×Adev─ârulÔÇť ┼či unul dintre autorii materialului ÔÇ×Genera┼úia ┬źXanax┬╗: antidepresivele ca stil de via┼ú─âÔÇť.

Lauren┼úiu Ungureanu a stat de vorb─â cu mai multe persoane care au suferit de anxietate, printre care ┼či Diana, o t├ón─âr─â ├«n v├órst─â de 27 de ani. ÔÇ×├Änainte ├«mi era ┼či fric─â s─â ies pe strad─â, aveam tot felul de scenarii ├«n cap, ├«mi imaginam c─â o s─â fac un atac cerebral sau un infarctÔÇť, a m─ârturist t├ón─âra Diana, ├«n timpul unei discu┼úii purtate cu jurnali┼čtii ÔÇ×Adev─ârulÔÇť.

Emisiunea poate fi urmărită în modulul Adevărul live.