Sfaturi pentru a-ţi păstra calmul în orice situaţie

1 2 jpg jpeg

Având în vedere agitaţia constantă în care trăim, noţiunea de calm pare a fi dintr-un spatiu atemporal. Cu toate astea atunci când asişti la o situaţie tensionată între două persoane, unde una dintre ele rezolvă situaţia paşnic, admiri calmul de care dă dovada în soluţionarea disputei şi respectiv a problemei.

Şi tu poţi dispune de calmul necesar bunei funcţionări zilnice. Îţi prezentăm mai jos mici trucuri menite să te ajute să îţi păstrezi buna dispoziţie pe tot parcursul zilei.

Deseori oamenii asociază cuvântul calm cu noţiunea de a avea putere. Dar există şi situaţii unde a da dovadă de calmitate este considerat a fi echivalentul laşităţii. Este la libera alegere în care grup alegi să faci parte, însă ţie cont de faptul că starea ta de sănătate va fi întotdeauna mai bună atunci când vei alege să rezolvi o problemă cu calmitate.

Citeşte şi: Nu am chef azi!

Acordă-ţi un moment de reculegere zilnic

Este foarte important ca în fiecare zi să găseşti o mică portiţă de scăpare din cotidian şi să poţi să meditezi, să te eliberezi de tot ce este în jurul tău, să te regăseşti şi să te relaxezi. Să vezi ce anume a fost bun în activitatea ta şi să găseşti noi modalităţi de a te ajuta să fii mai bun.

O minte relaxată va găsi cu uşurinţă soluţia oricărei probleme.

Nu sări niciodată peste micul dejun

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă! Nimic mai adevărat decât această zicală. Încearcă să te trezeşti un pic mai devreme să ai timp să îţi iei micul dejun şi să savurezi cafeaua sau ceaiul de dimineaţă. Nu sări peste ritualul tău matinal. Cu cât este mai complet şi mai sănătos dejunul tău cu atât organismul va avea mai multa energie să te susţină în toate activităţile tale din ziua respectivă.

Fii prudent şi lucid

Chiar dacă „eul” tău interior este unul vulcanic şi puternic inspiră adânc şi expiră lent în mometul în care trebuie să iei o hotărâre. Dă-i timp creierului să proceseze informaţia şi să găsească soluţia potrivită. Nu te grăbi, respiraţia joacă un rol extrem de important în luarea deciziilor. Conştientizează faptul că nu eşti o maşinărie, acordă-ţi timp pentru a putea observa toate aspectele din problema ivită.

Te-ar mai putea interesa: Sărutul poate reduce stresul

Fii pozitiv şi relaxat

Focusează-ţi toată energia ta pe aspectele pozitive din viaţa ta. Chiar dacă ai găsit maşina lovită în parcare se poate repara atâta timp cât tu eşti sănătos. E normal să îţi pară rău dar este indicat să vezi partea plină a paharului întotdeauna.

O minte pozitivă va atrage doar lucruri frumoase.

Încearcă 5 minute în fiecare zi să închizi ochii şi să îţi vezi viaţa dintr-o perspectivă bună, unde tu eşti mulţumit de munca ta, de familia ta, casa ta este cea pe care ţi-ai dorit-o. Focusează-te pe lucrurile bune şi acestea vor găsi calea să vină la tine. Înspiră adânc şi expiră lent pe gură. Emoţia pozitivă pe care o vei simţi pe parcursul acestui mic exerciţiu dacă îi permiţi te va însoţi pe tot parcursul zilei.

Sportul şi prietenii pot să te ajute

Sportul este sănătate curată pentru organismul tău. Apelează ori de câte ori ai nevoie să te detaşezi la mişcare. Fie că alegi să mergi cu bicicleta la muncă, sau că străbaţi parcul la pas. Ai grijă să ai alături un prieten bun căruia să îi facă plăcere să te însoţească, să te asculte şi să te susţină.

Citeşte şi: Sportul - cea mai sănătoasă dietă

Petrece timpul cu oameni de calitate şi încerca să schimbi oameni care nu cer o schimbare sau ajutorul în această privinţă.

Fii alegerea ta cea mai bună în fiecare moment.

În plus endorfinele eliberate în timpul sportului te vor ajuta să dormi mai bine să te odihneşti pentru a avea energia necesară unor noi activităţi a doua zi.