Sezonul ieşirilor la iarbă verde: ce poţi face

2 jpg jpeg

Sezonul ieşirilor în aer liber: practică un sport

Întotdeauna este plăcut şi sănătos să respiri aerul proaspăt din natură. Profită de vremea frumoasă şi practică un sport în aer liber. Poate fi vorba de jogging, de exerciţii uşoare de fitness, dar şi de sporturi de echipă, precum tenisul, fotbalul, voleiul sau baschetul. Aceste activităţi sunt recomandate atât pentru adulţi, dar şi pentru copiii.

Este şi un mod sănătos de petrecere a timpului liber, pentru că mişcarea ajută la o mai bună oxigenare a creierului, dar şi la eliminarea stresului şi anxietăţii.

Plimbări în aer liber

Sezonul ieşirilor în aer liber înseamnă că trebuie să profiţi din plin şi de plimbările în parc. Fie în weekend, fie seara, după serviciu, este indicat să faci o astfel de plimbare.

Prin expunerea moderată la soare organismul tău va fi stimulat în mod natural să producă peste 80% din necesarul zilnic de vitamina D. De asemenea, te ajută să ai un somn liniştit.

Sezonul ieşirilor în aer liber: mergi la picnic

O altă modalitate de a petrece timpul în aer liber, dedicată întregii familii, este un picnic reuşit. Poţi alege un loc liniştit într-un parc din oraşul în care locuieşti sau să mergi într-o localitate liniştită, aproape de localitatea în care locuieşti.

Micile escapade în mijlocul naturii te ajută să îţi încarci bateriile. Sunt ideale şi pentru familiile cu copii.

Sezonul ieşirilor în aer liber: o ieşire la munte

Este o perioadă ideală şi dacă vrei să mergi la munte, pentru câteva zile. Aerul puternic ozonat şi plimbările pe potecile de munte te vor ajuta să te umpli de energie, dar şi să îţi îmbunătăţeşti condiţia fizică. Dacă nu îţi place muntele, poţi alege o ieşire la mare.