Semne că eşti într-o relaţie toxică

1 2 jpg jpeg

Simţi că faci doar lucruri greşite

Se întâmplă deseori să simţi că nu faci nimic bine şi că nu te ridici la nivelul partenerului tău de viaţă. Este un semn că te afli în relaţia sau mariajul nepotrivite. Asta pentru că o astfel de relaţie te poate face să-ţi pierzi încrederea în tine, să nu evoluezi în nici un fel, să devii „umbra“ nefericită a celui de lângă tine.

Totul se învârte în jurul partenerului

Dacă te afli lângă un om care nu te lasă să-ţi exprimi părerea, care are tot timpul ultimul cuvânt sau te ascultă, dar niciodată nu ţine cont de părerea ta, înseamnă că nu este omul potrivit pentru tine.

Asta pentru că nu poţi construe o relaţie frumoasă lângă o persoană egoistă, care se gândeşte doar la binele ei, nu şi la al tău.

Nu eşti tu

O altă relaţie care face mai mult rău decât bine este atunci când unul dintre parteneri nu se simte el alături de partener. Simte că nu poate să dea frâu liber tututror sentimentelor şi emoţiilor şi simte că trebuie să devină altcineva în momentul în care celălalt este în preajma lui. Practic, nu mai eşti persoana care erai înainte de a intra în această relaţie.

Simţi că nu evoluezi

O relaţie constructivă este aceea în care ambii parteneri se susţin reciproc, chiar dacă nu sunt întotdeauna de acord cu deciziile luate de celălalt. Când însă unul dintre cei doi îşi doreşte să crească, iar celălalt nu îl susţine, nu este un semn de bun augur.

Totodată, dacă unul dintre parteneri îi afişează celuilalt o faţă morocănoasă de fiecare dată când vrea să facă o schimbare, atunci este un semn că se află în relaţia nepotrivită.