Secretele limbajului corporal: cum îi citeşti pe cei din jur din priviri

1 2 jpg jpeg

Limbajul corporal este foarte important într-o conversaţie. Când cineva este plictisit, are tendinţa să-şi cuprindă obrazul cu palma, însă când este interesat de discuţie ţine doar degetul arătător pe obraz.

Strânge din ochi? E semn de dezamăgire

Dacă persoana cu care vorbeşti strânge din ochi atunci când îi vorbeşti şi nu are nicio problemă medicală, poate arăta o dezamăgire. O femeie care stă picior peste picior, însă îşi ţine picioarele încrucişate foarte bine, este o persoană timidă, rezervată.

O persoană care stă picior peste picior şi-şi mişcă piciorul de deasupra este agitată.

O persoană închisă are obiceiul să stea cu braţele încrucişate, la piept.

Dacă persoana cu care vorbeşti îşi fereşte privirea, atunci poate însemna că are ceva de ascuns, că nu se simte confortabil. Dacă îşi ţine mâinile în buzunar când îţi vorbeşte denotă o atitudine de superioritate. Cineva care se scarpină în bărbie când poartă o conversaţie poate să fie plictisit, însă se poate gândi la ceva sau poate să evalueze o situaţie.

Cei care dau din mâini în momentul în care vorbesc vor să demonstreze ceva.

Cum ştii că o persoană este atrasă de tine?

Tot gesturile îţi spun şi când o persoană este atrasă de tine. Astfel, dacă interlocutorul tău se uită intens la tine, îţi zâmbeşte, are tendinţa de a te atinge pe mână, se apleacă spre tine, este semn că te place.

O persoană de sex feminin care ţine gura un pic întredeschisă şi-şi umezeşte uşor buzele când îi vorbeşte unui bărbat arată că este disponibilă şi că-l place.