Ponturi să te readaptezi la serviciu după concediu!

1 2 jpg jpeg

Concediul de vară este un bun prilej de a da frâu liber distracţiei şi de a face exces de alimente şi băuturi nu tocmai sănătoase. La reîntoarcerea la serviciu, poţi veni cu kilograme în plus care te deprimă, ceea ce poate face loc depresiei. Este descurajant să vezi că aşteptata vacanţă a trecut atât de repede.

Ceea ce putem face mai întâi este să luăm cu noi la serviciu câteva fotografii făcute în vacanţă. Alegerea lor ne va face să realizăm cât de bine ne-am simţit printre rude şi prieteni. Dacă până acum ni s-a părut că totul a trecut de parcă n-ar fi fost, fotografiile au darul de a ne face să retrăim momentele frumoase.

E timpul pentru reorganizare

Este bine să nu ne propunem să lucrăm peste program, cel puţin nu în primele zile. Ca să dăm timp organismului să-şi reintre în ritm, sunt indicate seara întâlnirile cu prietenii, pentru a ieşi brusc din atmosfera de vacanţă. Orice ar fi, trebuie să evităm stabilirea unei liste lungi de treburi pentru primele zile. Dacă recuperăm treptat rutina de la serviciu, avem mai multe şanse să evităm stresul.

Încărcarea bateriilor în perioada de concediu ar trebui să ne ajute să reîncepem serviciul firesc, fără un efort special. Atâta vreme cât ne place ceea ce facem, cât punem pasiune în ceea ce facem, consumăm şi mai puţină energie. Este important să gândim pozitiv, să găsim motivaţii noi. Putem să ne orientăm către o meserie care se potriveşte mai bine aptitudinilor noastre sau putem căuta cursuri pentru a avea mai multe satisfacţii profesionale. Poţi începe cu paşi mici să ne reorganizăm mediul de lucru.

Dieta joacă un rol important

În perioada următoare concediului este bine să evităm mâncărurile sărate, produsele de patiserie, dulciurile, carnea roşie, băuturile alcoolice şi cafeaua, pentru că ne vor deshidrata. E timpul să ne gândim la o dietă de detoxifiere bogată în salate de legume şi de fructe, sucuri, supe, în general alimente cu un conţinut mare de apă, pentru a ne hidrata. Lactatele, ceaiul de muşeţel, cerealele integrale, carnea de peşte sau de pui n-ar trebui nici ele să lipsească din regimul de după vacanţă.

Sportul e mobilizator

Indiferent că suntem sau nu obişnuiţi cu un program zilnic de mişcare, 30 de minute de sport de două-trei ori pe săptămână te vor binedispune şi te vor face să treci mai uşor peste stresul revenirii la programul obişnuit. Poate fi vorba de gimnastică făcută acasă, de frecventarea unei săli de sport sau doar de înlocuirea cu mers pe jos în loc să luaţi transportul în comun sau să mergeţi cu maşina personală.